• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Jahelník
    Napište svůj komentář k receptu

    Jahelník

    autor: Jana Z
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: 30 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jahelník
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        hrnek jáhly
      • sušené švestky dle chuti
      • nasekané ořechy dle chuti
      • rozinky dle chuti
      • slunečnicová semínka dle chuti
      • sníh z bílku z jednoho bílku
      • povidla např. hrušková - v závěru, na pomazání navrch

    Postup přípravy receptu

    1
    Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu).
    2
    Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až se voda vstřebá.
    3
    Švestky, hrušky a rozinky povaříme asi 10 minut, smícháme s jáhlemi, přidáme opražená slunečnicová semínka, nakrájené ořechy a vmícháme sníh z 1 bílku.
    4
    Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
    5
    Pečeme asi 20-30 minut zakryté a 10 minut odkryté.
    6
    Nahoru též můžeme dát švestková povidla nebo zavařené ovoce.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jahelník mrkvový

    Jahelník mrkvový

    Jáhelník se švestkami

    Jáhelník se švestkami

    Jahelníkový nákyp

    Jahelníkový nákyp

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Tereza
      Tereza | 9. 5. 2013 23:47

      Vařila jsem jáhly s jablečným moštem. Tuto vynikající kombinaci používám do kukuřičné krupice místo mléka a nedám na ni dopustit. TAk jsem vyzkoušela i do jahelníku a je to skvělé! :-) Vyzkoušejte! ;-)

    • žlutá kytka | 6. 8. 2011 10:16

      Vyzkoušela jsem recept s povařenýma brusinkama a musím říct, že je to taky super kombinace :) a navrch před podáváním trochu zakysané smetany ... mňamka :-)

    • jaja
      jaja | 22. 2. 2011 20:46

      Ja pridavam misto cukru med a taky je to dobry:-) :-P

    • Zdeňka Šnajberková
      Zdeňka Šnajberková | 17. 5. 2009 20:03

      opravdu moc dobre, nemela jsem orechy, dala jsem strouhany kokos - orech jako orech ;-) dala jsem jen lzicku cukru do bilku, jinak nebyl cukr vubec potreba. davam za 1!!!

    • dani
      dani | 13. 2. 2008 15:22

      opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

    • dani
      dani | 13. 2. 2008 15:22

      opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

    • Sandy
      Sandy | 8. 2. 2008 11:10

      Wýborný!!! Fakt skwely a krasne zdrawi!!! Na nakrajene kousky jsem dala lzicku bílého jogurtu, mnam mnam :))

    • Markéta Valentíková
      Markéta Valentíková | 12. 9. 2007 20:09

      Souhlasím s Ivanou. Toto je bezva recept a nemusí tam být ani máslo a cukr, to jsou pak kalorické bomby!! Dnes jsem udělala jáhelník z čerstvých švestek, rozinek, oříšků a semínek. Šmakoval :o)

    • Ivana
      Ivana | 19. 7. 2007 19:40

      Konečně jsem našla recept na jahelník, který není plný mlíka, másla a cukru - tak tenhle bude zdravý a dneska ho zkusíme :)

    • Lindeez
      Lindeez | 22. 2. 2007 19:36

      Jáhly přivedu k varu a vařím tři minuty, pak nechám dojít na plotně a pod peřinou. Bílků ušlehám klidně víc. Je to moc dobrý!

    • MartinV
      MartinV | 16. 1. 2007 23:22

      Na kaše, jahelníky apod. vařím jáhly 10 minut a 30 minut nechám dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.

    • Karolina Kostkova
      Karolina Kostkova | 16. 1. 2007 18:48

      Jahly je treba pred varenim sparit - vytahne to horkost. Sparene jahly staci varit 8 minut, jinak budou rozvarene!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Nasekané ořechy Povidla Rozinky Slunečnicová semínka Sníh z bílku Sušené švestky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pomazánka z červené řepy II.

    Pomazánka z červené řepy II.

    Naše vynikající bublanina

    Naše vynikající bublanina

    listové těsto

    listové těsto

    Čočková polévka s kořenovou zeleninou

    Čočková polévka s kořenovou zeleninou

    Gnocchi se sýrovou omáčkou

    Gnocchi se sýrovou omáčkou

    Houbový guláš na špeku s paprikou

    Houbový guláš na špeku s paprikou

    Banánové placičky

    Banánové placičky

    Minestrone

    Minestrone

    Letní salát s mozzarellou

    Letní salát s mozzarellou

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    56
    Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky
    Šneci z listového těsta…
    34
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    27
    Palačinky
    Palačinky
    27
    Ovarové koleno s jablkovým křenem
    Ovarové koleno s…
    24
    Smetanová pórková polévka s bramborem
    Smetanová pórková…

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Jahelník
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí