Enchiladas

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso nakrájené na nudličky, nebo mleté maso
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g rajčata
    • 1
      plechovka fazole
    • 1
      plechovka kukuřice
    • 60
      g zelené olivy
    • chilli
    • koriandr
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka
    • sýr
    • 8
      ks tortilla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve větším kastrolu osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso a opečeme.
2
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky.
3
Kukuřici a fazole necháme okapat, olivy pokrájíme. Zeleninu přídáme k masu, osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením, koriandrem, sekanou petrželkou a podusíme na mírném ohni asi 10 minut.
4
Pokud máme rádi ostré, můžeme přidat pokrájené papričky jalapenos.
5
Tortilly připravíme dle návodu na obalu. Každu placku naplníme vychladlou masovou směsí a zabalíme jako palačinku.
6
Klademe vedle sebe do vymazané zapékací formy, posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 10-15 minut.

Komentáře k receptu

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    4. 10. 2005 18:12

    Zapomněla jsem dodat, že na smotané tortilly rozprostřeme zbývající náplň a poté posypeme sýrem a dáme zapéct. K masu samozřejmě můžeme přidat jakoukoli jinou zeleninu podle chuti. Já někdy přidávám papriky, cukety ale třeba i mrkev.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: