Kromě varianty, kdy do hrnečku nalijete mléko, ohřejete ho v mikrovlnce a nasypete a zamícháte granko nebo jiný kakaový prášek, existují i jiné a lepší varianty. Někdo dělá domácí kakao tak, že skoro připomíná horkou čokoládu, jiné jsou zdravé nebo alkoholické.
Některé recepty jsou klasické a kombinují pravý kakaový prášek s cukrem. Najdete také zdravější recepty na kakao, vyrobené z domácího mandlového nebo kokosového mléka. Za mrazivých zimních večerů se také osvědčí recepty na horké kakao rumové nebo jiné s podtónem alkoholu.
V kastrůlku svařím ve vodě skořici a hřebíček, aby se trocha vody odpařila. Můžete přidat jako chuťovku i špetičku chilli. Mezitím v mléce rozmíchám... více o Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme... více o Nejlepší horká čokoláda!
1. V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. 2. Přeceďte a odvar... více o Mayská horká čokoláda s chilli
Kakao a cukr dobře rozmícháme ve dvou lžících studeného mléka na hladkou kaši. Dolijeme trochu mléka a kaši dobře rozmícháme. Zbylé mléko přivedeme k... více o Horké kakao
Vezmeme středně velký hrnec a naplníme ze 2/3 vodou. Vodu přivedeme k varu, a vložíme menší hrnec. Tím vytvoříme vodní lázeň. V hrnci potom necháme... více o Nejlepší horká čokoláda!
Připravenou směs nechte pět minut povařit a pak vhoďte dvě čajové lžičky sypaného silného černého čaje, nejlépe z oblasti indického Ásámu, Nepálu nebo... více o Masala chai
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a... více o Domácí šťáva z josty
Do konvice dáme víno, cukr, koření a zahřejeme k bodu varu, ale NEVAŘÍME. Potom vmícháme citronovou šťávu, víno přecedíme do předehřátých sklenic a... více o Svařené víno
Zmíněné ingredience dáme do sklenice (250ml) a zalijeme vroucí vodou. Necháme tak 10 minut odstát. (Dospělí mohou přidat i lžíci rumu.)... více o Relaxační čaj
Víno zahřejeme téměř k varu, přilijeme pomerančový (nebo jiný) likér a směs promícháme. Přilijeme 400 ml vroucí vody, osladíme - dle chuti, zamícháme.... více o Femme fatale s vínem
Cibulový čaj pochází z řady osvědčených "babských" receptů. Znám a dělám dva druhy čaje: **I.** Dvě oloupané cibule pokrájíme, dáme do kastrolku,... více o Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Dýni nakrájejte na menší kousky, uvařte doměkka a rozmixujte na pyré. Rozehřejte olej a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli. Přikryjte poklicí a asi... více o Dýňové cappuccino
Přivedeme k varu hrnek mléka. Rozpustíme v mléce několik čtverečků čokolády (co dům dá). Vmícháme 3 lžíce hořkého kakaa, můžeme dochutit grankem.... více o Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Cukr a vaječný likér opatrně zahříváme na střední úrovni za stálého míchání metličkou dokud se cukr nerozpustí. Nesmí vařit! Přilijeme víno a za... více o Eierlikörpunsch
Becherovku spolu s vodou zahřejte, přidejte cukr a doplňte osminou citronu.... více o B-Punč
Připravte silnou horkou kávu, těsně před podáváním přidejte do každého šálku kopeček zmrzliny Carte d’Or Tiramisu, ozdobte čokoládovými šupinkami a... více o Káva Tiramisu
Mléko vlijeme do kastrůlku. Vložíme do něj celý svitek skořice a přivedeme ho k varu. Teplotu snížíme na minimum a mléko se skořicí přibližně 5 minut... více o Bílá čokoláda se skořicí
V čisté nádobě nejlépe z varného skla přivedeme vodu do varu, přidáme propláchnuté šípky a 5-10 minut povaříme. Před koncem varu osladíme a necháme 10... více o Čaj ze sušených šípků
3 litry vody uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstavíme a vhodíme čaje. Louhujeme 1/2 hodiny. Necháme pak úplně vychladit. Vlijeme... více o Kombuchový čaj
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky... více o Svařák
Čerstvé meruňky vypeckujte, můžete použít i kompotované, ty slijte (nálev si můžete nechat na případné doslazení). Nakrájejte je na kousky. Zázvor... více o Horké zázvorové smoothie s mrkví
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu.... více o Vánoční punč II.
V hrnci spolu promíchejte obě šťávy, rozkrojenou vanilku, oloupaný a na plátky nakrájený zázvor. Vmíchejte cukr, aby se netvořily hrudky. Na středním... více o Šumivý rosol
Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Necháme chvilku louhovat (přikryjeme) a pak přidáme med dle... více o Zázvorový čaj II.
Šípky sbíráme zásadně co nejdál od silnice, nejlépe někde na louce či u lesa. Doma je v čistém plátně (utěrka, starší prostěradlo...) důkladně... více o Šípkový likér
Jestli už vás v zimě na zahřátí omrzel klasický grog či svařák, mám tu pro vás cosi, co jsem prvně ochutnala na horách v Itálii. Zpětně neznám přesné... více o Bombardino - horký nápoj
Do větší konvice dáme sáčky s čajem a přelijeme je vroucí vodou. Necháme asi pět minut louhovat, pak sáčky vyndáme, přidáme citronovou šťávu,... více o Anglický čaj s marmeládou
Mléko svaříme s medem, citronovou kůrou a skořicí, přimícháme lžíci kakaa a zalijeme horkou kávou.... více o Medový šálek
Do vroucí vody přidáme směs koření a 5 minut vaříme. Poté na dalších 5 minut přidáme i černý čaj (čaj nelouhovat déle než 5 minut, jinak zhořkne). Na... více o Indický Masala chai
Uvaříme kávu jako obvykle, jen místo vody použijeme vařicí mléko. Je to výborné a chutná to skvěle.... více o Extra Kremove Kafe
Cibuli a jablko nakrájíme na kostky, přidáme cukr a vodu a vaříme 15 minut. Potom na 15 minut odstavíme, přidáme 1/2 citronu bez kůry a bílé slupky,... více o Léčivý sirup na kašel
Pomeranč nakrájíme na kolečka, přidáme víno, vermut, fernet, rozinky a koření a necháme asi 12 hodin rozležet. Potom ke směsi přidáme minerálku a cukr... více o Švédský punč s pomerančem
Víno, skořici, hřebíček a cukr svaříme, pak přilijeme čaj, rum a citronovou šťávu.... více o Šumavský čaj
Ovoce nakrájíme na malé kousky, vsypeme na plech, dáme borůvkový kompot a vše ostatní, promícháme a dáme do trouby péct asi tak půl hodiny. Vzniklou... více o Pečené ovoce sestry Pavlínky