Recept na domácí horkou čokoládu – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Pokud tento léčivý horký nápoj uděláte dobře, pochutnáte si. Pokud ne, shoříte jako papír, protože zázvor umí být pěkně ostrý. Kdo ochutnal špatně připravený zázvorový čaj a nechutnal mu, možná na něj kvůli tomu zanevřel. Ale napořád by to byla chyba. I zázvorový čaj může být totiž chuťově výborný.

Recepty se různí, ale jisté je, že zázvor by se neměl ve vodě vařit, ale jen po určitou dobu louhovat. Doba záleží na množství zázvoru a vody. Patří do něj také určitě citron, a když horkost čaje trochu opadne, tak i med, ve kterém by teplota jinak zničila cenné vitamíny.

Dosladit se dá také cukrem a ovonět nejrůznějším kořením – skořicí, hřebíčkem nebo badyánem. Přidat se může také ovoce nebo jeho šťáva. Čaj by se měl podávat vždy čerstvý a horký.

Další podobné recepty