Autor:

Zelňačka mojí maminky

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Kysané zelí  
Smetana  
Brambory  
Bobkový list  
Nové koření  
Pepř mletý  špetka
Sůl 1 špetka
Paprika - sladká
Cibule  
Hladká mouka  
Ostravská klobása  
Zelňačka mojí maminky

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř.

Vaříme, dokud není zelí měkké. Potom přidáme na kolečka nakrájenou ostravskou klobásu a povaříme ještě cca 5 minut.

Potom zalijeme smetanou a zahustíme (mouka + smetana). Zvlášť uvaříme brambory, uvařené je rozštoucháme (kdo chce může si na ně usmažit i cibulku). Rozšťouchané brambory rozdělíme na talíře a přelijeme zelňačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.73 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Reklama
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka mojí maminky

Komentáře

  1. svetlana   15.11.2011 | 16:09 | reagovat | závadný

    Dobra,akorat s em pridala take brambory a klobasu osmahla na zacatku.

  2. fooly   22.01.2011 | 22:03 | reagovat | závadný

    Jednoduchá a dobrá zelňačka.Akorát brambory sem přidal do polivky.

  3. recepty73   12.11.2010 | 13:42 | reagovat | závadný

    ...nejdřív vařím brambory,pak přidávám zelí=úspora nádobí :-)).

  4. Eva J.   18.10.2009 | 23:53 | reagovat | závadný

    Zelňačku jsem dnes dělala poprvé, dala jsem asi 300 g zelí i se šťávou, k tomu asi 1,7 l vody, jednu velkou cibuli, jednu nožičku klobásky, zhruba 2 pol. lžíce papriky, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, trochu pepře a sůl podle chuti. Protože mám ráda zelňačku poměrně kyselou, přidala jsem šťávu z půlky citronu. Nakonec jsem dala asi 150 ml šlehačky (bez mouky). A chutnala :)

  5. ivan s   29.08.2009 | 18:12 | reagovat | závadný

    Což takhle přidat pár lžic polévky (omáčky) do smetany, zamíchat, a teprve pak do hrnce? Mě se to osvědčilo...

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web