Autor:

Zelná polévka s uzenými žebry

Střední
Ingredience
Voda 2 l
Kysané zelí 1 sklenice
Sůl  
Pepř mletý  
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Kmín  
Červená paprika
sladká
3 lžička
Nové koření 5 ks
Bobkový list 3 ks
Uzená žebra 1/2 kg
Špek 40 g
Smetana 12% 1 kelímek
Hladká mouka 30 g
Máslo 30 g
Masox  
Zelná polévka s uzenými žebry

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika nezhořkla. Poté přidáme pokrájené zelí se šťávou, bobkový list, nové koření, sůl, pepř a kmín a lehce podusíme.

Zalijeme vodou a přidáme uzená žebra. Až budou žebra měkká, zahustíme vše jíškou připravenou z mouky a másla a přidáme vedle uvařené brambory na kostky, kelímek sladké smetany a česnek na plátky.

Dochutíme masoxem podle chuti. Povaříme ještě tak 10 minut.

Poté žebra vyjmeme, obereme a maso vložíme zpět do polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3+
3.33 3 5 1
Reklama
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Zelná polévka s uzenými žebry

Komentáře

  1. Jan   17.03.2016 | 11:58 | reagovat |

    Žebra vařím zvlášť , potom udělám cibulku s paprikou , dodám zelí , vývar s žeber které oberu a maso naházím do polévky a zvlášť uvařím brambory na kostičky . Jinak sůl , pepř , nové koření , kmín , bobkový list a smetana ideálně zakysaná no a dosolit . Masox u téhle polévky nepoužívám . No a když nejsou žebra a je chuť , dá se taky použít dobrá uzená klobása třeba Karvinská . :-D

  2. Aivena   08.05.2014 | 12:00 | reagovat |

    Dnes jsem jí dělala výborná,žebra taky nejdřive povařím do měkka a pak dodělám podle receptu <3

  3. tanadas   30.04.2013 | 14:01 | reagovat |

    Delam trochu jinak. Nejdriv varim zebra, aby v polevce nebyly kosticky, maso pak oberu, kosti vyhodim a pouziji do polevky jen vyvar s masem.

  4. recepty73   25.02.2011 | 18:37 | reagovat |

    ...dobrá i bez masoxu ;-)

  5. Petr Kucín   03.08.2009 | 14:33 | reagovat |

    co s tím masem, které oberem :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web