Autor:

Zelná polévka s uzenými žebry

Střední
Ingredience
Voda 2 l
Kysané zelí 1 sklenice
Sůl  
Pepř mletý  
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Kmín  
Červená paprika
sladká
3 lžička
Nové koření 5 ks
Bobkový list 3 ks
Uzená žebra 1/2 kg
Špek 40 g
Smetana 12% 1 kelímek
Hladká mouka 30 g
Máslo 30 g
Masox  
Zelná polévka s uzenými žebry

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibulku pokrájíme na jemno a opečeme na vyškvařeném špeku dokud nezesklovatí. Poté zasypeme paprikou a krátce orestujeme, tak aby nám paprika nezhořkla. Poté přidáme pokrájené zelí se šťávou, bobkový list, nové koření, sůl, pepř a kmín a lehce podusíme.

Zalijeme vodou a přidáme uzená žebra. Až budou žebra měkká, zahustíme vše jíškou připravenou z mouky a másla a přidáme vedle uvařené brambory na kostky, kelímek sladké smetany a česnek na plátky.

Dochutíme masoxem podle chuti. Povaříme ještě tak 10 minut.

Poté žebra vyjmeme, obereme a maso vložíme zpět do polévky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3+
3.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 3x)
Reklama
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Zelná polévka s uzenými žebry

Komentáře

  1. Jan   17.03.2016 | 11:58 | reagovat | závadný

    Žebra vařím zvlášť , potom udělám cibulku s paprikou , dodám zelí , vývar s žeber které oberu a maso naházím do polévky a zvlášť uvařím brambory na kostičky . Jinak sůl , pepř , nové koření , kmín , bobkový list a smetana ideálně zakysaná no a dosolit . Masox u téhle polévky nepoužívám . No a když nejsou žebra a je chuť , dá se taky použít dobrá uzená klobása třeba Karvinská . :-D

  2. Aivena   08.05.2014 | 12:00 | reagovat | závadný

    Dnes jsem jí dělala výborná,žebra taky nejdřive povařím do měkka a pak dodělám podle receptu <3

  3. tanadas   30.04.2013 | 14:01 | reagovat | závadný

    Delam trochu jinak. Nejdriv varim zebra, aby v polevce nebyly kosticky, maso pak oberu, kosti vyhodim a pouziji do polevky jen vyvar s masem.

  4. recepty73   25.02.2011 | 18:37 | reagovat | závadný

    ...dobrá i bez masoxu ;-)

  5. Petr Kucín   03.08.2009 | 14:33 | reagovat | závadný

    co s tím masem, které oberem :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web