Autor:

Zelná polévka s jablky

Střední
Ingredience
Kysané zelí 500 g
Cibule 2 ks
Anglická slanina 50 g
Rostlinný olej 1 lžíce
Vývar 1 l
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín 1/2 lžička
Cukr 1 špetka
Jablka 1 ks
Petrželka 1 lžíce
Zelná polévka s jablky

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Zelí pokrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme kysané zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme asi 30 minut.

Polévku osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme kmínem. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, jádřinec vyřízneme a dužinu nastrouháme do polévky. Krátce povaříme. Na talířích polévku sypeme jemně nasekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zelná polévka s jablky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web