Autor:

Zelná polévka s klobásou

Střední
Ingredience
Kysané zelí 300 g
Uzený bůček 150 g
Klobása 100 g
Smetana 1/2 šálek
Sádlo 3 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Cibule
menší
1 ks
Česnek 2 stroužek
Paprika - sladká  
Pepř mletý 5 ks
Bobkový list 1 ks
Sůl  
Zelná polévka s klobásou

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme, vmícháme papriku, několik lžic vývaru, osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a přivedeme k varu.

Do polévky přidáme překrájené kysané zelí, koření a jemně utřený česnek. Když zelí změkne, vyjmeme pepř a bobkový list, polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.

Podle chuti přisolíme a přidáme na kostičky nakrájený bůček a na kolečka nakrájenou klobásu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.69 13 5 1
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Zelná polévka s klobásou

Komentáře

  1. Uršula   11.04.2016 | 18:09 | reagovat |

    Bylo by vhodné v ingrediencích zmínit vývar...

  2. sevka   06.11.2014 | 10:35 | reagovat |

    Skoda jen, ze se neuvadi, kolik porci toho je!!!!

  3. Lt   09.12.2013 | 10:48 | reagovat |

    Best soup in the Czech Republic ;-)

  4. Radek   18.02.2012 | 11:04 | reagovat |

    a kde je množství toho vývaru ??? to by mně opravdu zajímalo...

    1. Kum4r   26.10.2014 | 12:31 | reagovat |

      Myslete, intuitivně. Nemusí bejt všeho přesně daný množství.

    2. Roman   10.11.2014 | 23:37 | reagovat |

      Kdo se v kuchyni malinko pohybuje, nepotřebuje množství. Vaření není chemie či návod k použití.

  5. Petra   11.05.2011 | 13:27 | reagovat |

    taky jsme jí vyzkoušeli a je opravdu výýýbornááá ;-) :-*
    dokonce i kamarádům,kteří jsou velcí gurmáni moooc chutnala <3

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web