Zdravý rocker

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny
    • olej
    • máslo
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks žampiony
    • 2
      dl kečup - jemný 1-2
    • 0.5
      kostka houbový vývar
    • 3
      dl zelené fazolky - sterilované
    • 1
      plechovka fazole
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek Menší (obsahem poloviční oproti fazolím)
    • 2
      ks párky Nožičky
    • sojová omáčka
    • chilli omáčka
    • zázvor - mletý
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Je zapotřebí velká pánev (průměr 28 cm). Cibuli rozčtvrtit a nakrájet na proužky, osmažit na oleji a másle do sklovata. Přidat na plátky nakrájené žampióny a řádně je osmažit, dokud nejsou vláčné. Přidat kečup a nechat chvíli prančit. Poté vsypat fazolky, fazole, hrách a na kolečka nakrájený párek, zalít vodou - nedávat jí zbytečně moc, pouze tak, aby se vše dalo dusit.
2
Do směsi vhodit půl kostky houbového bujónu, nastříkat sójovou omáčku (asi 1 a 1/2 polévkové lžíce, záleží na síle omáčky), chilli omáčku (stačí 1 lžíce), poprášit mletým zázvorem, přidat černý mletý pepř a majoránku. Osolit. Dusit pod pokličkou, dokud je zdrávo (asi čtvrt hoďky), občas promíchat. Během dušení uvařit těstoviny, nejlépe barevné kvůli estetičnosti krmě.
3
Až je vše hotovo, smíchat, promíchat. Lze podávat ihned nebo i studené, je možno sypati strouhaným sýrem.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    5. 6. 2010 11:16

    Vynikající! Jsem moc ráda, že jsem tento recept objevila. Měla jsem plechovku hrášku s baby karotkami i ta je v tom moc dobrá. Kdyby to šlo, posílám jedniček víc. Velký dík za recept.

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    1. 8. 2007 15:59

    Vypadá to velmi zajímavě. Tak to dnes zkusím a uvidíme. Dám vědět

  • Marťa z Bru
    Marťa z Bru |

    19. 1. 2007 12:26

    Divím se, že nikdo nenapsal nějaký komentář. Já jsem si toto jídlo velice oblíbila a dělám ho často. je to vážně mňamka. Manžel nejdříve ohrnoval nos, ale jakmile ochutnal, začla si přidávat a pro mě zůstal skoro prázdný hrnec :o))). Pane Čevoro, musím vám to znovu pochválit!

  • Marťa z Bru
    Marťa z Bru |

    10. 8. 2006 23:02

    Je to výborné!!! Přidávám ještě pálivou papričku a nechám uležet do druhého dne. Hodnotím 1.