Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
2- 1 5
Autor:

Záviny

Středně obtížné
Těsto
Polohrubá mouka 1 kg
Mléko 2 dl
Droždí 10 g
Cukr krystal 80 g
Máslo
nebo jiný tuk
200 g
Sádlo
vepřové
150 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Náplň maková
Mák mletý
300-350
300 g
Voda 2 dl
Citronová kůra 1 lžička
Skořice 1 lžička
Cukr
dle chuti
 
Nápň ořechová
Ořechy 350 g
Voda 2 dl
Skořice 1 lžička
Cukr
dle chuti
 
Do náplní lze ještě přidat
Rozinky  
Záviny

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Droždí necháme v mléce vykynout a spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do alobalu a přes noc necháme v lednici. Nasledujíci den rozdělíme těsto na 6 stejných dílů, tence yválíme na obdélníky, 3 natíráme ořechovou a 3 makovou náplní, stočíme do závinu. Potřeme vajíčkem a po zaschnutí potřeme ještě jednou. Propícháme vidličkou a upečeme. Po upečení ješte horké zabalíme do alobalu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 3x)
Trhanec s jablky a rozinkami Velikonoce den po dni. Připravte si tradiční menu Články z

Komentáře k receptu: Záviny

Komentáře

  1. Daniela   17.03.2011 | 10:17 | reagovat | závadný

    Těsto moc dobré, dobře se zpracovává. Náplň nemohu posoudit, protože jsem dělala s kupovanou a té tam je nějak moc... Jinak to bylo upečené za chvilku (15 minut na nižší stupeň v plynové troubě).

  2. Pája S   21.03.2009 | 19:07 | reagovat | závadný

    Jedním slovem exelentní.Vynikající těsto.Jeden jsem naplnila povidlím a také výtečné.Maková i ořechová náplň vařená ve vodě je chutná.Do makové příště přidám trochu kyselého džemu.Křehké těsto a náplně měkoučké a šťavnaté.Těsto se vyválí natenko a upečeno na 180°C.Na jeden plech se vejdou 3 záviny.Moc dobré doporučuji.Určitě budu opakovat.Děkuji Terezko !!

  3. Tereza J.   20.03.2009 | 21:36 | reagovat | závadný

    Zdenka, tú masť dávate neroztopenú, vymiesite cesto z vykysnutého kvásku a všetkých ostatných prísad, akoby ste miesili linecké cesto. V pekárni nerobím cesto, mám 35 rokov robot, ktorý mi kvalitne každé kysnuté cesto vymiesi. Ale toto cesto netreba miesiť v robote ani pekárni, normálne si dajte všetko na dosku a spracujete.

  4. Amy -   20.03.2009 | 14:05 | reagovat | závadný

    V pekárně se dá dělat každé těsto s kvasnicemi. Když nechci péci hned, nechám je umíchat na program DORT (bez ohřívání a kynutí), dokud nezačne ohřívat. Musí se to ohlídat, ale je to chvilka, cca 20 minut. Pak těsto pomastím a dávám do mikroténového sáčku do mísy, do lednice. Druhý den je akorát.

  5. zdenka supolova   20.03.2009 | 13:16 | reagovat | závadný

    Terezko,nezkoušela jste dělat těsto v pekárně?A to sádlo se dává jen povolené nebo rozpuštěné,ještě jsem s ním sladké nedělala.Děkuji

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X