Žahour ll.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Žahour
    • 0,8
      l borůvky
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce pudinkový prášek
    • 25
      g máslo
  • Tip na těsto na knedlíky
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 15
      ml mléko
    • kvásek
  • Kvásek
    • 42
      g droždí
    • 1
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžička cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žahour: vše dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a rozvaříme.
2
Podáváme s kynutýmy knedlíky. Je to výborné a jednoduché. Skvělá "náhražka" za klasické plněné knedle s borůvkama. Kdo má rád, může knedlíky ještě posypat strouhaným tvarohem, popř. si dosladit moučkovým cukrem přímo na talíři.

Komentáře k receptu

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    9. 5. 2008 23:25

    A já mám zase připomínku k zahuštění moukou, to vůbec není nutné. Já to dělám pouze se smetanou,máslem a rumem a nic nezahušťuji a samozřejmě s cukrem :D

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    9. 5. 2008 19:02

    Také jsem chtěla množství kvasnic připomínkovat,já bych volila méně než 1/2 kostičky á 42 g.

  • Hela -
    Hela - |

    9. 5. 2008 17:12

    Není těch kvasnic na 300 g mouky moc? Vždyť tam musí být cítit.

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    8. 5. 2008 21:47

    Není mléka málo? Mně by k množství mouky odpovídalo spíše 150 ml.