Borůvky zavařené jako žahour

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      kg borůvky
    • 1
      kg cukr
    • 250
      g máslo
    • 200
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Borůvky rozvaříme s cukrem, máslem a polohrubou moukou. Vaříme dohusta, naplníme do sklenek a zavařujeme 20-30 minut při 80 °C. Podáváme jako omáčku na kynuté knedlíky...

Komentáře k receptu

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    24. 6. 2005 20:07

    Dělám žahour i na lívance. Borůvky v kastrolu trochu podliju vodou, napůl rozvařím, přidám trochu vanilkového pudingu rozmíchaného v mléce a cukr podle chuti a tím borůvky zahustím. Dochutím skořicí.