Autor:

Výtečný cizrnový krém

100 minut PT0H100M
Střední
Porce: 3
Krém
Cizrna
předvařená (cca 250 g) nebo 250 g suché cizrny namočené předem na 12 hod. do vody
1 plechovka
Brambory
1-2
2 ks
Cibule 1 ks
Pórek
nebo jarní cibulka
 
Rozmarýn  
Zeleninový vývar
+ čtvrt kostky masoxu
1/2 kostka
Voda 400 ml
Smetana
(nemusí být)
50 g
Rajský protlak 2 lžíce
Pepř mletý  
Petrželka  
Olej  
Papričky peperoncini
nemusí být
1 špetka
Příloha
Bílý chleba
v troubě opečené kousky, předem zakapané olivovým olejem, osolené a poprášené paprikou či pepřem
 
Výtečný cizrnový krém

Postup přípravy:

Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s pórkem a přidáme cizrnu, chvíli prohřejeme a zalijeme vývarem s brambory. Pokud máme cizrnu ne z plechovky ale čerstvou, je třeba ji povařit cca hodinu, hodinu a půl. Cizrna z plechovky je již uvařená. Přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku, smetanu, nasekanou petrželku a pepř, dochutit můžeme samozřejmě i dalším kořením či bylinkami dle vlastní fantazie. Přelijeme do misky a rozmixujeme na jemný krém, který podávame teplý s opečenou vekou či bílým chlebem.
V tomto množství pro dvě až tři osoby.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Pražma se zeleninou v papilotě Rychlovky z moří a oceánů Články z

Komentáře k receptu: Výtečný cizrnový krém

Komentáře

  1. iifca   19.10.2011 | 17:00 | reagovat | závadný

    Tak tahle polévka nemá chybu. Zasytí, zahřeje a navíc chutná skvěle. Děkuji za receptík.

  2. Ivana Samcová   01.02.2010 | 15:34 | reagovat | závadný

    Paní Ivo, díky za inspiraci, s mrkví bych ji mohla taky zkusit. S protlakem byla výborná, to jen, že máme doma strávníky, kteří chtějí raději vše do sladka, ne na kyselo (i do kopračky si dávám ocet až na talíři). Ale snědli plný talíř. Zdravím. Ivana

  3. Iva Mladenovová   01.02.2010 | 15:00 | reagovat | závadný

    To jsem rada ze chutnala, ja ziji v Italii takze rjacatovy protlak je jiny nez u nas, je mnohem jemnejsi a bez cukru ci soli, proste ciste rajcata, takze tam ty dve lzice ani necitite. Samozrejme protlak muzeme vynechat a pridat pro barvu i chut jednu dve mrkve, urcite neuskodi, casto je do jinych receptu s cizrnou pridavana.

  4. Ivana Samcová   31.01.2010 | 15:40 | reagovat | závadný

    paní Ivo, jsem opravdu spokojená. Polévka je hodně sytá. Měla jsem ji samotnou, bez opečeného chleba, ale příště ho udělám, určitě to bude ještě lepší. Jo, to je ještě ta povánoční dieta. Po přidání protlaku, jsem přidala trošku cukru, u nás moc chuť do " kysela" moc nejde. Díky za výborný recept. Zdravím. Ivana

  5. Ivana Samcová   29.01.2010 | 11:56 | reagovat | závadný

    Včera jsem si koupila cizrnu, ještě musím sehnat rozmarýn. Chtěla bych vyzkoušet teď o víkendu. Zdravím. Ivana

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web