Voňavé knedlíky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g slanina
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      ks bílá veka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 200
      g hrubá mouka
    • 1
      hrst kopřiva mladé sekané
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pažitka
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka bobkový list drcený
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme sekané kopřivy a pažitku, vejce, utřený česnek, koření, sůl, mléko a mouku (množství podřídíme tomu, aby vznikla dosti tuhá hmota) Zlehka vypracujeme těsto, uděláme z něj knedlíky o průměru asi 6 cm a uvaříme je v osolené vodě asi 10-15 minut. Podáváme je se špenátem, zelím nebo k pečenému masu, zvěřině, smetanové omáčce apod.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    19. 8. 2005 06:54

    Tak tyto knedlíky byly opravdu "eňo ňuňo". Lepší jsem snad nejedla. Doporučuji vyzkoušet všem a paní Věře dávám jedničku s hvězdičkou.

  • Izabela Machútová
    Izabela Machútová |

    16. 8. 2004 08:27

    Voňavé knedlíky mají u nás doma úspěch. Jsou rychlé, chutné a dají se různě kombinovat. Jsou výrazné chuti a tak stačí jen obyčejná příloha.