Autor:

Vlašimské řízky

Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřový bůček 400 g
Sýr 100 g
Mléko 200 ml
Sůl  
Strouhanka  
Rostlinný olej
(Nebo sádlo na smažení)
 
Těstíčko
Vejce 1 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Pivo 3 lžíce
Vegeta 1 lžíce
Vlašimské řízky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme fólií a necháme odležet do druhého dne nebo alespoň několik hodin, aby se mléko do masa nasáklo. Před přípravou směs osolíme a na pomoučeném prkénku vytvarujeme placičky podobné řízkům. Obalíme je v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vejce, piva, mouky a koření, poté ve stouhance a hned je vkládáme do rozehřátého oleje nebo sádla a smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Kuře pečené s bylinkami Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami Články z

Komentáře k receptu: Vlašimské řízky

Komentáře

  1. Danka Snášelová   21.01.2009 | 9:11 | reagovat |

    Taky je dělám, ale obaluji v klasickém trojobalu. U tohoto receptu mě zaujalo TĚSTÍČKO. Řízečky nejdřív obalíme v OCHUCENÉM TĚSTÍČKU a pak ještě ve STROUHANCE. To určitě vyzkouším.

  2. Ladislav Dorazin   20.01.2009 | 11:03 | reagovat |

    No, skvělé to je určitě, děláme to už dlouho, ale pod názvem Holandské řízky

  3. Lucie F.   19.01.2009 | 16:39 | reagovat |

    Vypada to lakave!

  4. Daniela O.   20.02.2007 | 18:35 | reagovat |

    Vyborne a jednoduche. Z lenosti jsem pouzila jiz namlete veprove maso a podavala k teto dobrutce zeleninovy salat a cerstve upecenou celozrnnou bagetu. Urcite je to dobre i za studena,ale nemuzu posoudit,protoze nic nezbylo. Dekuji za recept a davam do oblibenych. Jeste dotaz...Muzu pro snizeni kalorii pouzit pecici papir a delat v troube?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web