Vládní bábovka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks šlehačka
    • 100
      g ořechy
    • 50
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, cukr a žloutky našleháme do pěny. Přidáme šlehačku, mouku s práškem do pečiva, nasekaná jádra vlašských ořechů a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Pečeme asi při teplotě 150-170 °C 40-45 minut.
2
Zda je bábovka upečená, poznám, když do ní zapíchnu špejli a ta je po vytažení suchá. Horkou bábovku dáme mírně zchladnout na mokrý hadr, pak vyklopíme a necháme úplně vystydnout. Poté posypeme cukrem.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 |

    7. 1. 2014 12:09

    Bábovka je opravdu výborná Jen mi bohužel vůbec nešla vyklopit, což mě hrozně mrzelo=(( Nevím čím to bylo peču bábovky fakt pravidelně a ještě se mi to nikdy nestalo.

  • DanaK
    DanaK |

    16. 5. 2012 17:19

    Tuto bábovku mám v kuchařce pod názvem "Babiččina bábovka". Malý rozdíl je jen v tom, že mouky je tam 200g a k tomu 100g maizeny, a čokolády je 100g. Je naprosto vynikající. Doma už jinou nechtějí.

  • pippiva
    pippiva |

    17. 4. 2011 16:01

    Babovka s velkym B. Pecu ji roky a nikdy nezklame. Take pridavam trochu rumu.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 3. 2007 09:13

    šlehačka má 250 ml

  • Eva Simpson
    Eva Simpson |

    24. 3. 2007 07:39

    Muze mi prosim Vas nekdo rici jak velka je slehacka? Neziji v Cechach a tak nevim jak se doma prodava. Dekuji.

  • Alina
    Alina |

    12. 3. 2007 19:09

    znám jako prezidentskou bábovku, léta ji dělám a je moc dobrá

  • Renáta Fárová
    Renáta Fárová |

    12. 3. 2007 14:21

    Tato bábovka je skutečně vynikající,doporučuji i pro slavnostní příležitost.

  • Vendula Obstova
    Vendula Obstova |

    24. 4. 2006 10:09

    Bábovka byla výborná, sklidila úspěch i u přítele v Polsku. Dala jsem jen místo oříšků mandle a byla vynikající.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    29. 5. 2005 19:29

    Dík za chválu. Ta čokoláda nakonec je určitě výborný nápad.,

  • Eva Němcová
    Eva Němcová |

    29. 5. 2005 08:29

    Bábovka byla výborná, chutnala celé rodině, ještě jsem jí vylepšila, polila jsem jí čokoládou. Výborné!!!

  • Lubor
    Lubor |

    16. 5. 2005 21:05

    Naše rodina už dělá tuhle bábovku léta pod názvem prezidentská bábovka a má vždycky úspěch, nejlepší je asi 2 dny rozleželá

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    14. 5. 2005 11:56

    Já dávám čokoládu na vaření, protože je levnější, ale myslím si, že žádná čokoláda nemůže být špatná, vyjma snad té "ledové", ta je mazlavá. Také byste mohla vyzkoušet čokoládu margot. Tím bábovka dostane navíc kokosovou příchuť.

  • Olinka Olinka
    Olinka Olinka |

    13. 5. 2005 21:51

    Se šlehačkou při pečení mám jen dobré zkušenosti.Určitě recept vyzkouším.

  • Sona
    Sona |

    13. 5. 2005 17:57

    Jakou čokoládu použít.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    13. 5. 2005 09:47

    No, to bude bomba! Je tam všechno moc dobré - šlehačka, ořechy, čokoláda - paráda!! Vyzkoušíme, dáme ochutnat kritikům - bábovkovým synům - a dáme vědět! Díky za recept!!

  • Dahiba
    Dahiba |

    13. 5. 2005 09:19

    Tenhle týden je ve znamení "bábovek", ale při téhle "vládní" se mi zbýhají sliny, už je v oblíbených, o víkendu na ní dojde a už se těším až ochutnám. :o)))