Vepřová játra s chilli omáčkou

moje hodnocení:

3,9

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g vepřová játra játra
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce kečup - chilli
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
2
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky jater na něm z každé strany asi 3-4 minuty opékáme. Vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do oleje přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme česnek, chilli kečup, sůl, promícháme a podusíme asi 2 minuty. Přidáme 4 lžíce vody, zamícháme a omáčku ještě asi 3 minuty povaříme. Bylinky opereme, vytřepeme a nasekáme.
3
Hotová játra urovnáme na talíře, osolíme a přelijeme omáčkou. Jako přílohu podáváme rýži.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • cage89
    cage89 |

    5. 1. 2016 15:19

    Nedoporučuji. Včera jsem vařil a už nikdy vařit nebudu. Ta omáčka z oleje a kečupu je hrozná šlichta.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    24. 1. 2010 17:00

    Stačí i obyčejný kečup a trocha chilli nebo feferonek a je z toho vynikající jídlo.

  • Lucia Awad
    Lucia Awad |

    12. 12. 2009 11:35

    ten recept je ozaj super , a k tomu zabere malo casu ..:)

  • Jana
    Jana |

    8. 2. 2008 20:08

    Také se připojuji. Je to moc dobrý nápad, do omáčky jsem dala i trochu křenu, protože jsem neměla chili kečup, bylinky jsem použila až na hotové jídlo, petrželku.Díky za recept.

  • Lucie Chalupská
    Lucie Chalupská |

    25. 11. 2007 18:07

    děkuji za výborný recept

  • Gernátová
    Gernátová |

    19. 3. 2007 17:22

    Tak musím říct, že je to vynikající.Takhle dobrě upravená jástra jsme s manželem už dlouho nejedli.Dávám za jedna a velkou pochvalu.

  • Anonym
    Anonym |

    1. 6. 2006 11:03

    Jaké bylinky?

  • Petr Vencl
    Petr Vencl |

    27. 8. 2004 11:43

    Místo rýže opečený brambor. Výtečné !