Vepřová játra ve vinné omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová játra játra
    • 200
      g anglická slanina
    • olej
    • cibule
    • česnek
    • nové koření
    • rajčata
    • 2
      dl vývar
    • 1,5
      dl červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra nakrájíme na nudličky a v sáčku naklepeme tak, aby se nerozdrtila. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme na oleji a másle po obou stranách tak, aby nebyla úplně hotová a dáme stranou. Pokrájíme cibuli, slaninu a česnek a orestujeme, zalijeme vínem, vývarem, worchestrem, okořeníme novým kořením a vaříme 2-3 min.Pak přidáme oloupaná, nasekaná rajčata, dochutíme omáčku, vložíme játra a dusíme. Těsně před dokončením osolíme.
2
Podáváme s rýží, chlebem.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    9. 4. 2016 20:39

    Mně to docela chutnalo, příteli vůbec. Kombinace jater a vínové omáčky není zcela typická, takže asi nebude úplně pro každého.

  • MílaO
    MílaO |

    17. 2. 2011 13:54

    Játra jsem nenaklepávala, nenašla jsem odvahu. opékala jsem pouze na oleji, na másle neopékám. Ale až teˇjsem zjistila, že jsem zapomněla na ta rajčata :-D , asi jak tady pečuji o 3 marody, tak jsem nějak mimo. Takže jsem v podstatě dělala jiné jídlo, ale i tak to bylo velmi, velmi dobré. Chválím. Příště dodám ta rajská.

  • Lea Smithy
    Lea Smithy |

    12. 8. 2008 15:02

    Jsou křehčí a rychleji se udělají ;-)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    5. 8. 2008 15:54

    Ještě v životě jsem játra nenaklepávala. Z jakého důvodu se játra nakrájená na nudličky mají ještě naklepávat? :-))).