Autor:

Tvarohová roláda

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Vejce 6 ks
Polohrubá mouka 4 lžíce
Měkký tvaroh 1 balení
Citron 1 ks
Máslo 125 g
Vanilkový cukr 2 ks
Cukr krystal 1 hrnek
Čokoládová poleva  
Banány 2 ks
Rostlinný olej 1,5 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Kakao 3 lžíce
Tvarohová roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky cukr a olej utřeme, pak přidáme mouku, kakao ,prášek do pečiva a sníh z bílků, pořádně promícháme.

Těsto vylijeme na plech, který máme buď vymazaný anebo na pečící papír a pečeme v troubě při 180 stupních zhruba kolem 10 minut. Hotový plát vyklopíme na pracovní plochu, kde máme připravenou pocukrovanou utěrku, anebo když jste použily pečící papír, vyndáte si plát i s papírem a necháte tak 3 minuty stát, potom za tepla stočíte do rolády a odložíte na stranu.

Krém: Tvaroh spolu s povoleným máslem, vanilkovým cukrem a cukrem krystalem vyšleháme, přidáme trošku citronové kůry. Roládu rozvineme, pomažeme vrstvou krému, přidáme 2 banány a znovu stočíme. Hotovou roládu polijeme čokoládovou polevou (Viz. Čokoládová poleva II.) Kdo má rád, může si roládu posypat strouhaným kokosem.

Ideální zákusek k odpolední kávičce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Tvarohová roláda

Komentáře

  1. Marie   01.11.2013 | 1:54 | reagovat | závadný

    Recept vypadá skvěle a asi i je, jen by bylo možná dobré upřesnit množství cukru. V ingrediencích píšete hrnek cukru, ale během přípravy ho máte dát jak do těsta tak do náplně. Jsem trochu zmatená a nevím kolik cukru mám dát do těsta a kolik do náplně. Prosím upřesnit. Děkuju

  2. Lena   05.04.2013 | 11:41 | reagovat | závadný

    Nevim kde je chyba, ale krem se mi srazil :'( . Delala jsem vsechno tak jak se ma :-S .

    1. monika   28.02.2016 | 13:51 | reagovat | závadný

      krém se srazí když je obyčejné máslo má v sobě víc vody,zrovna se mi to stalo ale nevadí

  3. kabril   06.05.2012 | 18:29 | reagovat | závadný

    vynikající, vždy všem chutná a přitom není nijak těžká na přípravu. Skvělý recept, díky za něj :-)

  4. Nickolka   24.03.2011 | 16:01 | reagovat | závadný

    Bylo to bájo,hned byla pryč ;-)

  5. Jana Kadlecová   15.11.2010 | 17:01 | reagovat | závadný

    Tak jsme to přistřčila příteli ke kávě a najednou, celá roláda pryč. :-P :-) Díky za recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web