Autor:

Švestková omáčka

Snadné
Ingredience
Sušené švestky
nebo 150 g švestkových povidel
200 g
Máslo 40 g
Hladká mouka 30 g
Cukr 30 g
Sůl  
Skořice 1 špetka
Citronová kůra 1 lžička
Hnědý rum 1 lžíce
Voda 3/4 l

Postup přípravy:

Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně osolíme, po libosti rozředíme, přikořeníme, přisladíme a nakonec nacákáme rum !

Doporučená příloha:
bramborový knedlík a uzené

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)

Komentáře k receptu: Švestková omáčka

Komentáře

  1. JANA   18.12.2015 | 13:30 | reagovat | závadný

    VYBORNA PRIDALA JSEM MED A NEMELA CHYBU

  2. zuzka0011   12.07.2013 | 13:13 | reagovat | závadný

    výborná rychlá omáčka. povidla jsem měla tak sladké, že nebylo ani potřeba přidávat cukr a máslo tomu dalo tu správnou jemnost.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web