Autor:

Švestková omáčka

Snadné
Ingredience
Sušené švestky
nebo 150 g švestkových povidel
200 g
Máslo 40 g
Hladká mouka 30 g
Cukr 30 g
Sůl  
Skořice 1 špetka
Citronová kůra 1 lžička
Hnědý rum 1 lžíce
Voda 3/4 l

Postup přípravy:

Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně osolíme, po libosti rozředíme, přikořeníme, přisladíme a nakonec nacákáme rum !

Doporučená příloha:
bramborový knedlík a uzené

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Švestková omáčka

Komentáře

  1. JANA   18.12.2015 | 13:30 | reagovat |

    VYBORNA PRIDALA JSEM MED A NEMELA CHYBU

  2. zuzka0011   12.07.2013 | 13:13 | reagovat |

    výborná rychlá omáčka. povidla jsem měla tak sladké, že nebylo ani potřeba přidávat cukr a máslo tomu dalo tu správnou jemnost.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web