Švestková omáčka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g sušené švestky nebo 150 g švestkových povidel
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 30
      g cukr
    • sůl
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 0,8
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně osolíme, po libosti rozředíme, přikořeníme, přisladíme a nakonec nacákáme rum !
2
Doporučená příloha:
3
bramborový knedlík a uzené

Komentáře k receptu

  • LADA
    LADA |

    18. 12. 2015 13:32

    VÝBORNÁ

  • LENKA
    LENKA |

    18. 12. 2015 13:31

    VYBORNA PRIDALA JSEM MED

  • JANA
    JANA |

    18. 12. 2015 13:30

    VYBORNA PRIDALA JSEM MED A NEMELA CHYBU

  • zuzka0011
    zuzka0011 |

    12. 7. 2013 13:13

    výborná rychlá omáčka. povidla jsem měla tak sladké, že nebylo ani potřeba přidávat cukr a máslo tomu dalo tu správnou jemnost.

  • marie.
    marie. |

    12. 5. 2013 13:12

    az ji v :-) :-) yzkousim pak napisi.