Autor:

Švestková omáčka

Snadné
Ingredience
Sušené švestky
nebo 150 g švestkových povidel
200 g
Máslo 40 g
Hladká mouka 30 g
Cukr 30 g
Sůl  
Skořice 1 špetka
Citronová kůra 1 lžička
Hnědý rum 1 lžíce
Voda 3/4 l

Postup přípravy:

Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně osolíme, po libosti rozředíme, přikořeníme, přisladíme a nakonec nacákáme rum !

Doporučená příloha:
bramborový knedlík a uzené

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Komentáře k receptu: Švestková omáčka

Komentáře

  1. JANA   18.12.2015 | 13:30 | reagovat |

    VYBORNA PRIDALA JSEM MED A NEMELA CHYBU

  2. zuzka0011   12.07.2013 | 13:13 | reagovat |

    výborná rychlá omáčka. povidla jsem měla tak sladké, že nebylo ani potřeba přidávat cukr a máslo tomu dalo tu správnou jemnost.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web