Autor:

Sumeček Pangasius pečený v alobalu

Střední
Ingredience
Pangasius
filety (nebo z jiné ryby)
 
Olivový olej  
Česnek  
Pepř mletý  
Citron  
Petrželka  
Alobal  
Omáčka
Jogurt  
Ochucená majonéza
trochu (např. Hellmans)
 
Sůl  
Zázvor  
Kari  
Petrželka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Větší pláty alobalu pomažeme olejem. Na každý položíme osolenou porci ryby, kterou opepříme a posypeme drceným česnekem (stroužky rozmáčkneme plochou stranou nože a pak ještě trochu nakrájíme). Navrch položíme vždy 2 kolečka citrónu i s kůrou a snítku petržele.

Balíčky uzavřeme, položíme na plech a pečeme v rozehřáté troubě cca 20 minut. Pokud je vložíme na suchý plech, ryba bude zezdola trochu opečená. Podlijeme-li baličky, pustí ryba více šťávy, ale já doporučuji raději první způsob.

Suroviny na omáčku smícháme a lehce vychladíme.

Podáváme s brambory, bramborovou kaší apod.

Převzato z TV Paprika.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Sumeček Pangasius pečený v alobalu

Komentáře

  1. Dáša   02.06.2012 | 11:56 | reagovat | závadný

    Já pagase vždy chvilku peču,potom sliju vodu která se vypekla a peču dál.Posypu sýrem, podliji smetanou a do smetany přidám od maggi Harmonii chuti.Recept mám ze školní jídelny.

  2. Michal Vittek   14.04.2011 | 21:09 | reagovat | závadný

    Moc jsme si pochutnali.

  3. Katka A.   12.08.2009 | 18:23 | reagovat | závadný

    Já ho měla vždycky dobrého a ani ne blátivého. Vždycky, hlavně před smažením, nechám rybu uplně rozmrznout a pak jí ještě pořádně vysuším. Že by byla zase suchá se vůbec nebojím, protože Pangas je vodnatý doopravdy hodně a vždy tam nějaká ta voda zbyde. Myslím, že když uděláte tohle, nebudete ho mít blátivého a určitě si pošušňáte :-)

  4. Eva Přecechtělová   05.03.2008 | 8:23 | reagovat | závadný

    Tak ten co jsem koupila já, byl bílý zmrazený, necítil blátem, ale po usmažení maso bylo jako bláto a vůbec nebylo chutné. Celé rozpatlané a plné vody. Zakapala jsem citronem atd., ale nepomohlo. Připadlo mi to jako by to bylo z jiné ryby.

  5. Hana Rožníčková   04.03.2008 | 18:20 | reagovat | závadný

    Já si kupuju ryby jen v Makru a to zásadně chlazené, a nikdy jsem s nějakou pachutí neměla problém. Pangas je výborná ryba bez kostí.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web