Zapečený pangasius

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 28
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pangasius filety
    • koření na ryby
    • mouka
    • olej
  • Omáčka
    • mrkev
    • petržel
    • vejce
    • tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety po rozmražení posypeme kořením a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je nejprve zprudka a pak na mírném ohni opékáme dozlatova.
2
Zeleninu a sýr nastrouháme, spojíme vajíčkem. Filety naskládáme na pekáč a "napatláme" na ně majdu. Dáme zapéct pod gril.
3
Výborné jsou k tomu brambory, ale když se mě nechce je vařit, jím rybu jenom s troškou tatarky.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Skrblik
    Skrblik |

    15. 12. 2015 21:29

    Dalsi z dobrych ale nedotazenych receptu, opravdu nechapu, proc nenapisete kolik ceho, na kolik stupnu, pripadne jak dlouho.Takoveto stranky urcite nenavstevuji pouze ti kteri "vedi" a uz vubec nechapu dalsi prispevatele kteri sem pisi a rozplyvaji se nad tim jak se jim to povedlo, proc to neobjasni, kdyz pisatel se k tomu nema. Jsem zacatecnik a postupoval jsem takto : mel jsem dva filety, na obalu psali ze cista hmotnost 240g.Na to jsem pouzil hladkou mouku, tretinu male mrkve, cca pulku male petrzele, pulku platku z velkeho celeru, jedno vejce a dva strouzky cinskeho(slabsiho cesneku).K dispozici jsem mel pouze platkovy syr 30%, tak jsem nastrouhal cca pulku z 100g baleni. Na panvy jsem rozpalil olej na maximum na nejvetsim horaku, takto naprudko jsem to opekl z obou stran, ve chvili kdy to zaclo chytat zlatavou barvu tak jsem to stahl cca na pulku az 3/4 a dopekl do zlatova.troubu jsem dal na gryl a rozehral na 175°, v ni jsem to nechal 10min, pote jsem zvysil na 200° a nechal dalsi 4min.Vysledek me mile prekvapil, bylo to k jidlu a bylo to dobre.Pri opekani na panvy jsem jeste zkusil opeci platek celeru potreny rozetrenym cesnekem a jako doplnek se to osvedcilo. Vareni zdar a piste recepty poradne ;-)

  • Michaela
    Michaela |

    30. 3. 2015 12:39

    Opravdu vynikajici

  • Lupetto
    Lupetto |

    12. 11. 2014 14:20

    Fakt super recept ;-). Dělala jsem to takhle poprvé a už nikdy nebudu dělat jinak!!!! Díky moc za inspiraci a ať se daří :-P

  • marktea
    marktea |

    6. 8. 2014 12:51

    priste davejte aj stupne a na kolik se to dela O:-) O:-) O:-) O:-)

  • slay3r_cs***
    slay3r_cs*** |

    27. 8. 2013 14:15

    Dnes jsem to zkoušel uvařit a byl jsem mile překvapen. Udělal jsem pangase a na zkoušku vepřové a dokonalost obojího...

  • Anetka
    Anetka |

    31. 7. 2012 11:03

    Než se pustíte do konzumace této ryby mrkněte sem ať víte co jíte: http://janoch.borec.cz/clanky/pangas.html

  • Nora
    Nora |

    21. 6. 2012 13:48

    Naprosto PERFEKTNI recept!! Velice dekuji za nej, mazel i ja spolu s malým synkem jsme si toto jídlo doslova zamilovali... Jednoduche, rychle, zdrave a hlavne naprosto vynikajici!!! vyslodek prekvapil celou rodinu, na prvni pohled tento recept nevypada tak chutne, ale kombinace surovin je neprekobatelna..

  • Simona Sek.
    Simona Sek. |

    1. 11. 2011 07:54

    Výborné, moc děkuji za recept. Trochu jsem se bála té zeleniny, ale je to fakt moc dobré, už jsem dělala několikrát, je to jeden z mála receptů, kdy sním rybu a nevadí mi:)

  • Boka
    Boka |

    2. 4. 2011 11:12

    zeleninu dáváte povařenou nebo ne ? jak dlouho zapékáte a na kolik stupňů?

  • Daniela Barvínková
    Daniela Barvínková |

    21. 3. 2011 21:09

    :-) Moc nám všem doma chutnalo :) trochu se ztratila chuť té ryby, ale mně to nevadilo, jistě zopakujeme.

  • MartikK
    MartikK |

    12. 3. 2011 14:52

    Docela dobré, jen jsem to přehnala s mrkví, takže to bylo až moc sladké. Ale prcek si pomlaskával :))) Příště dám více petržele a případně ještě celer.

  • Eva1
    Eva1 |

    9. 3. 2011 22:47

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • marcela
    marcela |

    6. 1. 2011 09:10

    dobre

  • Anna
    Anna |

    17. 10. 2010 23:08

    Dnes jsem pangase udělala k obědu, k mrkvi jsem nastrouhala celer,příloha šťouchané brambory ,nemělo to chybu dík za výborný recept. <

  • Irča Š.
    Irča Š. |

    16. 10. 2010 15:56

    asi takto :)..nikdy jsem ryby odmalička nejedla,jelikož mi tak smrdí,že je prostě nepozřu.jsem po porodu a nabrala jsem hoodně kil a proto jsem se rozhodla zkusit ryby jíst jakožto zdravé a dietní jídlo.Udělala jsem tento recept a absolutně jsem rybu nevnímala.Manžel,ten se jen olizoval a co teprve za studena,to je tedy taky mňamka.Zeleninu jsem dala na co jsem přišla(kukuřice,hrášek,mrkev,cibulky,žampiony) a prostě vynikající.

  • Eva1
    Eva1 |

    14. 10. 2010 23:19

    Rychlá lehká večeře se spoustou možností obměny.

  • D@r!nk@
    D@r!nk@ |

    11. 10. 2010 16:14

    :-) Tak to jsme si dnes móóóc pochutnali. Já jsem dala zeleninu mraženou s kukuřicí. Nemělo to chybu!!! Děkuji za tip. ;-)

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    22. 9. 2009 07:04

    Tohle je recept na 1.A těch možností,stačí jen otevřít ledničku.Brzy zopakuji.

  • Helena Davídková
    Helena Davídková |

    29. 4. 2009 19:30

    Inspirovala jsem se tímto receptem a výsledek byl prostě báječný. Jen jsem pangase nesmažila na oleji, ale upekla "na sucho" v troubě, navrch jsem místo mrkve a petržele dala kukuřici a žampiony. Jinak postup stejný. Myslím, že recept má mnoho obměn, ale všechny budou super. Díky za tip :o)

  • Markéta Henychová
    Markéta Henychová |

    22. 2. 2009 09:15

    výborné, u nás oblíbená ryba, manžel si pochutnal

  • jana Hnyková
    jana Hnyková |

    15. 12. 2008 10:31

    Včera jsme měli takto upraveného pangase k obědu a byla to mňamka!! určitě brzy zase uděláme, je to rychlé, jednoduché....prostě výborné!!

  • martina kunstová
    martina kunstová |

    16. 11. 2008 22:59

    Takto upravený pangasius chutnal i mým dětem - a to je co říct, protože dostat do nich rybu je nadlidský výkon.

  • Naďa Lhotáková
    Naďa Lhotáková |

    1. 3. 2008 18:01

    Dávám za 1 !!!!

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    27. 1. 2008 17:44

    Ryby u nás nepatří mezi nejoblíbenější jídlo, ale občas se musí zařadit do jídelníčku. Tento recept zřejmě bude vyjímka, protože byl nejen chutný,ale i jednoduchý a rychlý. Hodnotím 1.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    27. 1. 2008 17:43

    Ryby u nás nepatří mezi nejoblíbenější jídlo, ale občas se musí zařadit do jídelníčku. Tento recept zřejmě bude vyjímka, protože byl nejen chutný,ale i jednoduchý a rychlý. Hodnotím 1.

  • Jana
    Jana |

    22. 1. 2008 07:34

    Souhlasím s paní Ivetou. Obyčejné filé už ani nekupuji.

  • Iveta Soralova
    Iveta Soralova |

    17. 1. 2008 21:06

    Pangasius znám jinou rybu už nedělám.Ten rozdíl mezi pangasiem aobyčejným filé je propastný.Ať tuhle rybu uděláte na jakýkoli způsob bude to vynikající.

  • Jana Nesvadbová
    Jana Nesvadbová |

    17. 1. 2008 16:29

    Konečně nějaký nový recept- alespoň pro mně- vypadá moc dobře a už z popisu voní, a vyzkouším. určitě bez brambor jen s tatarkou.