Studená polévka Tarator

Snadné
Ingredience
Okurka salátová 2 ks
Česnek
1-2
2 stroužek
Bílý jogurt 250 g
Sůl  
Pepř mletý  
Mléko
trocha
 
Kopr
malý
1 svazek
Vlašské ořechy
6-8
8 ks
Olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Jogurt naředíme mlékem v poměru cca 1:2, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený).

Mísu vytřeme rozdrceným česnekem, přidáme omytou a nastrouhanou okurku, přilijeme jogurt, kapku olivového oleje, dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky.

Při podávání každou porci posypeme nahrubo nasekanými ořechy a ozdobíme tenkými plátky okurky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Studená polévka Tarator

Komentáře

  1. Drahunkas   20.06.2012 | 18:46 | reagovat |

    Tarator je studená polévka!! Zrovna jsme jedli v restauraci a koukala jsem do své staré kuchařky a i tam je řazena do polévek... každopádně je to mňamka :-)

  2. Andýs   25.02.2012 | 12:10 | reagovat |

    Studuji hotelovou školu a tento pokrm je opravdu polévkou. Tím nechci ovšem nikomu nic vyvracet. Řadí se mezi speciální, studené polévky a uváděli jsme si ho jako příklad spolu s již zmiňovaným Gazpacho. :-)

  3. MartinV   02.06.2007 | 10:04 | reagovat |

    Ať je to polévka či cokoliv jiného, moc dobré to je i s čerstvou bazalkou, pokud není k mání čerstvý kopr.

  4. Simča Sládková   25.05.2007 | 10:42 | reagovat |

    Tak jsm kvůli tomu speciálně volala rodičům. Táta je Bulhar, mamka s ním v Bulharsku mnoho let žile (a vařila tam a dodnes vaří bulharská jídla). I oni mi potvrdili, že tarator je "supa", tedy polévka..... A jogurt (v Bulharsku tedy "kyselo mljako", což je něco dost jiného, než naše jogurty - snad nejblíž je mu velký selský bílý jogurt v 500g kelímku, ale stejně to není ono) se ředí vodou....

  5. Jitka Bublová   23.05.2007 | 13:52 | reagovat |

    Před několika lety jsme byli v Bulharsku na Nesebru. Opravdu nám v restauraci předložili tarator jako polévku před hlavním jídlem.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web