Špagety Budvar

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec
    • tuk
    • 2
      ks cibule
    • rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 0,3
      l pivo
    • hladká mouka Na zahuštění
    • sýr Na posypání
    • 1
      plechovka nákládané žampiony

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na cibulce osmažené "do zlatova" prudce orestujeme maso pokrájené na kostky, osolíme a po vypražení uvolněné vody zalijeme protlakem (je dobré ho říznout kečupem - 1:1) a přidáme žampiony. Necháme osmahnout a zalijeme pivem. Dusíme zakryté na malém plamenu a podléváme vodou.
2
Po změknutí masa zahustíme moukou rozmíchanou s vodou a přidáme majoránku podle chuti (už nevaříme - majoránka by zhořkla). Uvařené špagety posypeme sýrem a přelijeme omáčkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    10. 3. 2006 19:58

    Mě to pivo zase ladilo určitě bych ho nevypouštěla z tohoto originálního receptu.Zajímalo by mě kolik let je autorovi.

  • Arina
    Arina |

    10. 5. 2005 11:11

    Pane Vácho, vyzkoušela jsem. Recept jsem dodržela až na to, že jsem tam přidala trochu mleté papriky. Není to špatné, ale vadí mi kombinace piva a těstovin. To podle mě neladí. Příště udělám raději s pořádným knedlíkem a posypu to nakrájenou cibulkou. Jinak OK. Zdravím