Autor:

Šneci po italsku

Střední
Ingredience
Hlemýždi
živý, vyprázdnění
24 ks
Česnek
utřený v soli a olivovém oleji
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez potravy alespoň týden. Živí hlemýždi se pečou na ohni, nebo na roštu na grilování, po upečení se vytáhnou vidličkou z ulity a po omočení v rozetřeném česneku se konzumujíi s vnitřnostmi.

Příloha - chléb a Chianti. A i když se to bude zdát odvážné tvrdím, že je to pochoutka. Jedl jsem a mohu doporučit. Vlámové je konzumují s malou obmněnou. Hlemýždě uvaří, a po vytáhnutí z ulity je napíchnou na jehlu. Rožní se bez jakýchkoliv přísad. I v tomto případě se jedná o konzumaci s vnitřnostmi.

Když jsem to v Itálii jedl, tak jsem se dozvěděl, že jsou „čuňata“, která hlemýždě jedí i nevyprázdněné, a je to též prý pochoutka. No těch lahví vína bylo dost, a tak nevím jestli to nebyla vinařská latina.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Šneci po italsku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web