Autor:

Šneci po italsku

Střední
Ingredience
Hlemýždi
živý, vyprázdnění
24 ks
Česnek
utřený v soli a olivovém oleji
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Tento recept je z tzv. divokých. Hlemýždě si tímto způsobem připravují italští vinaři. Jedí se tzv. vyprázdnění tj. nechaní bez potravy alespoň týden. Živí hlemýždi se pečou na ohni, nebo na roštu na grilování, po upečení se vytáhnou vidličkou z ulity a po omočení v rozetřeném česneku se konzumujíi s vnitřnostmi.

Příloha - chléb a Chianti. A i když se to bude zdát odvážné tvrdím, že je to pochoutka. Jedl jsem a mohu doporučit. Vlámové je konzumují s malou obmněnou. Hlemýždě uvaří, a po vytáhnutí z ulity je napíchnou na jehlu. Rožní se bez jakýchkoliv přísad. I v tomto případě se jedná o konzumaci s vnitřnostmi.

Když jsem to v Itálii jedl, tak jsem se dozvěděl, že jsou „čuňata“, která hlemýždě jedí i nevyprázdněné, a je to též prý pochoutka. No těch lahví vína bylo dost, a tak nevím jestli to nebyla vinařská latina.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuře pečené s bylinkami Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami Články z

Komentáře k receptu: Šneci po italsku

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web