Slaninový chléb

15 minut PT0H15M
Snadné
Ingredience
Voda
(hrnek = 200 ml)
2 hrnek
Ocet 2 lžička
Hladká mouka 3 hrnek
Mouka
žitná chlebová
1 hrnek
Grahamová mouka 1 hrnek
Cukr 1 lžička
Sůl 2 lžička
Kmín 2 lžička
Sušené droždí 2 lžička
Slanina
česneková
100 g
Slaninový chléb

Postup přípravy:

Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém signálu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Nejlepší je česneková, chléb slaví úspěch i s uzeným masem.
Chléb je měkký a nadýchaný i třetí den. Pokud se vám nechce kombinovat 3 druhy mouky, lze použít i 4 hrnky hladké mouky a 1 hrnek mouky grahamové. Pekárna ETA (nebo Vega, Clatronic, AFK) program klasický (=základní, normální apod.), velikost II, kůrka střední.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.89 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Reklama
(Ne)bezpečná exotika. Jak ovoce vybírat a skladovat? Články z

Komentáře k receptu: Slaninový chléb

Komentáře

  1. Martina Hanáčková   18.07.2009 | 16:22 | reagovat | závadný

    Moc dobrý chleba. Včera jsem ho zkoušela, protože mi mamča koupila slaninu. Jelikož ji normálně nejím, tak jsem zkusila tento chleba a dneska jsem ho pekla znovu. Prostě super :-).

  2. Anna Bujoková   27.01.2008 | 14:50 | reagovat | závadný

    Nazdar pekařky,teď jsme s manželem načli tento chlebíček a prostě,nemá chybu!!!! Rada pro některé: po upečení každého chleba, ještě teplého, potřete ho slanou vodou a má výbornou kůrčičku.

  3. milena kubikova   02.01.2008 | 20:33 | reagovat | závadný

    pekaren mi priniesol jezisko a moj prvy chlieb bol podla tohto receptu. kym sa urobil tak som sa na to pozerala ako na televizor. chlebicek je makky a vonavy. v tescu som dostala iba grahamovu muku, tak som robila z hladkej a graham. postupne budem skusat vsetky recepty a tak zatial nehodnotim, pretoze nemam s cim porovnavat.....ale ako hovorim, je to moj uplne prvy prvucky bochnik a som nim nadsena.

  4. Lucia Drotárová   29.12.2007 | 7:53 | reagovat | závadný

    Prosím, jak velké kostičky té slaniny krájíte?

  5. LEO - amonym   13.12.2007 | 16:03 | reagovat | závadný

    nešlo mi o program ale o velikost chleba. V Siestě mi to přeteklo.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web