Sirup proti kašli

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • smrkové větvičky mlaďoučké výhonky - do velikosti 5 cm
    • 1
      kg cukr krystal
    • 5
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Výhonky dobře umyjeme, necháme okapat. Plníme velkou 5-litrovou láhev tak, že dáme vrstvu výhonků, asi 5 cm vysokou, přesypeme cukrem, položíme 2 kolečka citronu a opakujeme, dokud není láhev plná. Jemně přitlačíme. Láhev převážeme celofánem a postavíme na okno na slunné místo. Necháme stát 2-3 týdny. Začne se tvořit hustá šťáva, kterou potom přes plátýnko přecedíme, slejeme do láhví a dáme na chladné místo.
2
Užíváme 1 lžíci každé ráno, pokud někdo trpí záněty průdušek, tak i preventivně. Sirup má velmi příjemnou chuť a skutečně je proti kašli výborný.
Zařazení: Nápoje Jiné

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    7. 5. 2015 10:12

    Hlavně si nenaložte z Tisu. Je jedovatý. :-))

  • Mirka
    Mirka |

    7. 5. 2015 10:12

    Hlavně si nenaložte z Tisu. Je jedovatý. :-))

  • Zuzka
    Zuzka |

    29. 9. 2013 18:10

    Zapomněla jsem holky dodat, že ten sirup se jmenuje Stopkašel ! Hlava děravá ;-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    29. 9. 2013 13:22

    Holky já obdivuju, že si na to najdete čas, já když mám chvilku volna, tak se mi do toho nechce, kdybyste to ale někdy měli podobně, objevila jsem v lékárně přírodní, bylinkový sirupek proti kašli i proti zahlenění, vím že obsahuje jitrocel, mateřídoušku, bazalku a ještě dvě bylinky, ale na ty si teď nevzpomenu, vím, že jedna má i protizánětlivý účinek, nám pomáhá a dětem i chutná, tak kdybyste někdy potřebovali a neměli zrovna domácí.....

  • Miriam
    Miriam |

    20. 9. 2013 17:59

    Tak ja som tiež robila sirup a prečitala som si všetky Vaše prispevky. Viacere pišu že je sirup husty... ale... moj je riedky... prečo? Nechala som ho na slnku 4 tyždne.

  • Radka Vojtová
    Radka Vojtová |

    8. 6. 2011 14:53

    Sirup z meduňky jsem zkoušela, bohužel meduňka nepouští šťávu,ale dostala jsem spásný nápad:MED z meduňky,stejný postup jako z č.bezu,pampelišek atd.Je vynikající,chutná slabě citronově,výborný na chleba, do čaje, děti se po něm mohou utlouct.

  • Radka Vojtová
    Radka Vojtová |

    8. 6. 2011 14:48

    Nakládám pravidelně každý rok jitrocel do sklenic s cukrem,každý den naplním čerstvým sklenice a nakonec pečlivě uzavřu a zakopu na zahradě na 3 měsíce.Cukrem opravdu nešetřím, výsledek je naprosto báječný a mlsáme v zimě preventivně.

  • Kateřina Dvořáková
    Kateřina Dvořáková |

    4. 6. 2008 14:09

    Slaďoučké sirupy proti kašli jsem milovala už jako dítě. Hledala jsem na internetu návod na ten jitrocelový, o kterém se paní Císařová zmiňuje, a objevila jsem zajímavý blog. Snad se nebude autorka zlobit, když ho sem pro inspiraci vložím... http://www.nasebylinky.estranky.cz/stranka/bylinkove-sirupy

  • Ivana Císařová
    Ivana Císařová |

    4. 6. 2008 13:12

    Já zase hodlám naložit jitrocelové listy s cukrem a - někde jsem četla - i s hřebíčkem a kousky skořice. Poté zakopat na 6 neděl do země. V jiném receptu - na tři týdny na okno. Dám sklenici asi na to okno...

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    4. 6. 2008 11:41

    Víte nad čím přemýšlím, zda by tímto způsobem nešel udělat i sirup z meduňky a máty ? Protože tento už mám naložený a vypadá velice dobře a byl velmi dobrý. Ano vím, že jsou zde šťávy z meduňky, ale" todleto" je nejen dobré a léčivé, ale také skoro bez práce. Zkoušel to někdo, nebo mám udělat "pokusného králika" a potom Vám všem poradit ?

  • Wendy
    Wendy |

    4. 6. 2008 09:05

    Tak jsem dnes po necelých dvou týdnech slila (přece jen je velmi teplo a slunečno) a chutná přesně tak, jako v dětství :-) Děkuji všem kuchařinkám, které podobné (dávno?) zapomenuté recepty na domácí léky uveřejňují, v dnešním přeprůmyslovaném světě plným alergií a chemie opravdu přijdou vhod...Dnes se chci vrhnout na sběr jitrocele :-) Zdravím všechny, W.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    28. 5. 2008 13:57

    Klárika, na závadu to nebude, ale liečivé účinky majú len smrekové výhonky.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    28. 5. 2008 11:07

    Ja som použila tiež z rôznych ihličňanou výhonky /smrek, jedľa, aj strieborná/. Dúfam, že to nebude na závadu.

  • Ivana Císařová
    Ivana Císařová |

    28. 5. 2008 07:58

    Mám malý dotaz: mohou se nakládat i výhonky z modrého smrku? Já nakládám vždy z obyčejných smrků z lesa, ale švagrová naložila z modrých, které má u domu. Děkuji za odpověď.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    27. 5. 2008 20:20

    Ďakujem Terezka, ja som si aj myslela, veď inak by tu ten recept určite nebol a nemal by takú odozvu.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 5. 2008 19:54

    : )))))) Klárika, ihličnany neobsahujú žiadne halucinogény, takže nie:))) Nikdy som žiadne halucinácie nemala, to by nám to babička nebola dala piť. A pili sne to všetky deti.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    27. 5. 2008 11:34

    Pre Janku a Terezku: Včera som naložila 4-litrovú fľašu, je tam 1-pokrájaný citrón a niečo vyše pol kula cukru. Nevážila som. Je to vonku na slnku.Nemá ten sirup halucinogénne účinky? Včera som to spomenula neveste a jej reakcia bola, že také niečo pil aj Nostradámus,aj niektorý z maliarov, Gogen alebo Van Gog /Píšem ako vyslovujem/. Krásny deň všetkým

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    26. 5. 2008 18:22

    Klárko, já dnes naložila 2 pětilitrové láhve, spořeba výhonků - to bohužel nevím, trhám a potom nakládám, stačilo mě necelé 2 kg - tak 1,5 kg cukru krystalu a dala jsem více citronu tj. na proložení jedné vrstvy 4 kousky koleček. Chtěla jsem tam šoupnout i pomeranč, ale raději jsem neriskovala, ale mohu se pokusit udělat "scénku" v láhvi malé, potom dám vědět, na zahradě máme tolik smrčků , že by to uživilo jeden panelák. Jak říkám, ale trháme "dietně", a oni mě říkají, však počkej až dorosteme zase příští rok, dáme ti za uši.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    26. 5. 2008 15:48

    Terezka, ďakujem pekne. Bola som pre citróny, výhonky sú opláchnuté, idem to naložiť. Prajem pekný deň. Klára

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 5. 2008 14:35

    Klárika, to ti presne nepoviem, proste to len treba cukrom presypovaž, ako keď nakladáme drobné ovocie vo vlastnej šťave. Vrstva výhonkov, presypeť cukrom. Nikdy sme to nevážili. Cukor tam byť musí, aby výhonky pustili šťavu.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    25. 5. 2008 22:48

    Dobrý večer. Terezka, je to asi hlúposť, čo sa teraz pýtam, ale koľko asi cukru? Mám vo dvore tri smreky, tak by som to spravila.Ja trpím na dráždivý kašeľ, no som pri tom aj diabetička. Ale mojim vnúčencom by som to mohla spraviť. Tiež sú každú chvíľu ukašlané. Ďakujem, a prajem krásny týždeň. Klára

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    22. 5. 2008 12:57

    Terezko , já bych řekla, puky - to budou asi výhonky na větvích, které vyrostou každý rok,ale neboj se my tomu rozumíme - puk jak puk,důležité je, že ten sirup je fajn (doufám, že se už dnes nepíše syrup), to já tedy studovat nebudu, a holky opravdu je dobrý a moc. A přikrývám láhev normálně folii a kontroluji, někdy nakouknu a tím odejde vzduch, ale jinak to nechávám a za těch 14 dní až 3 týdny přeliju, kolik láhví ? Záleží na velikosti, je lepší menší 0,7 l a to asi bylo 3 ks. Nevím přesně,letos upřesním. Nazdrar "bylinikářky"

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 5. 2008 12:48

    Janka, je to tak ako píšeš. Výhonky sú tie mladé puky, ktoré na jar rašia, neviem ako sa to správne povie česky:))) A takto sa nehodnoť:((( U nás sa vraví, že kto sa pýta, je hlúpy 5 minút, kto sa nepýta, je hlúpy celý život. Človek nemôže vedieť všetko. Chuť je presne taká, ako opisuje Zuzka, nezabudnuteľne chutná a voňavá. Sirup nám babička robila každý rok a my sme to radi popíjali:)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 5. 2008 12:39

    Janka, je to tak ako píšeš. Výhonky sú tie mladé puky, ktoré na jar rašia, neviem ako sa to správne povie česky:))) A takto sa nehodnoť:((( U nás sa vraví, že kto sa pýta, je hlúpy 5 minút, kto sa nepýta, je hlúpy celý život. Človek nemôže vedieť všetko. Chuť je presne taká, ako opisuje Zuzka, nezabudnuteľne chutná a voňavá. Sirup nám babička robila každý rok a my sme to radi popíjali:)))

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    22. 5. 2008 09:48

    Terezko, s tímhle sirupem jste mě vrátila do dětství. Úplně se vidím, jak sedím na malé stoličce, maminka přede mě dává malinkatou štamprličku téhle "smrčkové", jak se říkalo u nás a já hrozně důležitě popíjím. Dodnes si pamatuji tu hrozně dobrou slaďounkou chuť. Ještě si vzpomínám, že když mně maminka řekla, z čeho je ten sirup, tak jsem ty stromky oplakala, že je to bolí. Díky moc, zkusím ho taky udělat, třeba si někdy na mě takhle vzpomene moje malinká vnučka.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 5. 2008 20:19

    Pro paní Janu Pátkovou,neomlovejte se za překlepy,ten recept mne tak fascinuje,že jsem si žádných nevšimla,jak tady hltám ty komentáře.To je opravdu recept,který je dobré si uložit,já jsem ho ještě nikdy od nikoho neslyšela a jsem moc ráda,že tady je.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 5. 2008 13:52

    Terezko,tak to jsem nikde nikdy neslyšela,proto se omlouvám,za hloupou otázku,ač jsem tajně doufala,že se někdo tady zeptá za mne.Co jsou to ty výhonky?To jsou ty konce světlých větviček,co teď rostou na smrčcích a jehličnanech?Já bych to strašně moc chtěla zkusit,mám takovou ukašlanou vnučku a už jsme snad zkusili všechno.A ještě,kolik je toho z té 5 litrové láhve?Děkuji moc za odpověď,klidně napiš i na imeil,asi se tady všichni s chutí zasmějí,co jsem za idiota.Pááá Jana

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 5. 2008 12:02

    Dajte dvojitú gázu, gáza je hustá, nenapráši sa vám, ale stačí celofán.

  • Ivana Císařová
    Ivana Císařová |

    21. 5. 2008 09:22

    Dobře, dobře, povážu celofánem. A kdyby gázou, tak nebude se do sklenic prášit? Nebude to vadit? Teď kvete les, vzduch je plný pylu, všechno máme doma žluté, věčně stírám pyl.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 5. 2008 08:53

    Ivanka, nie potravinovú fóliu, tá neprepúšťa vzduch. Previažte celofánom, alebo gázou.

  • Ivana Císařová
    Ivana Císařová |

    21. 5. 2008 07:54

    Naložila jsem minulé pondělí, sklenice povázala potravinovou fólií a dnes po 10 dnech mám fólii nafouknutou, tak doufám, že se sirup nezačne nějak kazit, ještě není ani u dna rozpuštěný cukr. Dělala jsem před 2 roky a slívala jsem asi po 12 dnech. Píšu hlavně kvůli tomu rychlému kvašení...

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    20. 5. 2008 18:35

    A ty překlepy - to víte, myslím a píšu ještě rychleji, takže, omlouvám se, každá holka (jako já), co tady píše, by měla rychleji přemýšlet přímo hlavou, a ne myslet na to, co zítra uvaříme, že ? Díky za pochopení. Jana.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    20. 5. 2008 17:01

    Výhonky jsou v plné polní, což znamená, že je musíme "zpracovat" do tohoto dobrého sirupu, musím pochválit , dělala jsem v loni a měl velký úspěch i u sousedovic, prý jim mám zase udělat, je moc dobrý, používáme celou zimu - např. jako šťávu do čaje, vody. Ale musí to být výhodnky čisté, jako např. u nás ze zahrady, a neuškodí to stromům, jen jim odlehčím, abych je nemusela řezat. To říkám pro ty, kteří si myslí, že ubližujeme stromečků, ne, ne - to bych si nikdy nedovolila, ale sbírejte a dělejte sirup, je opravdu - vynikající !

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    17. 2. 2008 21:37

    Wendy, voľakedy to nebol problém, ale ja by som to nelúpala, len by som dobre vydrhla kôru kefkou a teplou vodou. Ono aj šupa obsahuje potrebné látky, alebo sa skúste popýtať v obchode, u nás dostať aj citróny nestriekané, aj keď sú drahšie. Ale na sirup by človek dal, veď to nie je také veľké množstvo.

  • Wendy
    Wendy |

    17. 2. 2008 20:55

    Zdravím, můj věčně ukašlaný 13letý syn si donesl od tetičky malou skleničku tohoto sirupu a po asi 5denním popíjení je zdráv jako řípa... Jen se chci zeptat, co kdybych ten citrón zbavila kůry? - mám strach, že ten chemický postřik dostatečně neodstraním...

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    25. 5. 2007 11:51

    Také děkuji za vaše rady. Mám vyzkoušené jen brusinky - výtažek v tabletách a ty opravdu fungují. Chtěla jsem ještě nějakou přírodní variantu. Děkuji mockrát!

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    24. 5. 2007 10:16

    Děvčata, moc děkuji za rady při potížích moč.cest, už mám nakoupeno, co jste napsaly a budu se léčit. Jak je vidět, dobří lidé ještě žijí a jsou zde na našich stránkách.Ahoj Jana.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    23. 5. 2007 11:59

    Na močové cesty taky výborně zabírají brusinky. V lékárně z nich prodávají sirup.

  • Tereza -
    Tereza - |

    23. 5. 2007 07:29

    Ešte k devastovaniu prírody : u nás sa hovorí, že kto chce psa biť, palicu si nájde. Tak dievčatá zbytočne Gabe nevysvetľujte, aj tak bude tvrdiť svoje. Len by som rada vedela, čo konkrétne pre ochranu prírody urobila ona. Koľko papiera odnáša do zberu, ako separuje odpad, ako chodí čistiť lesy a vysádzať stromčeky, či kupuje potraviny len v sklenených vratných obaloch, atď.

  • Tereza -
    Tereza - |

    23. 5. 2007 07:25

    Dievčatá, na močové cesty je dobrá praslička, ako čaj. Ale pokiaľ máte problémy so zápalom močových ciest, prosím, doporučujem z vlastnej skúsenosti karlovarský Rudolfov prameň ( nie iná minerálka z Varov, len táto ). Mávala som pred rokmi opakované zápaly, už mi lekár nechcel predpisovať lieky a Rudolfov prameň ma dal tak do poriadku, že už 15 rokov mám pokoj , žiaden zápal. Nakúpte minerálku, nepijte inú vodu, len túto. Dajte si intenzívnu kúru . Potom už len občas kúpte fľašu a vypijte. U nás túto minerálku po rozdelení republiky dostať málo, ale keď idem do Prahy, tak si ju dám :))) A mám pokoj. Vyskúšajte, je to minerálka, ktorú možno piť dlhodobo.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    22. 5. 2007 21:36

    Tak naposledy, Gábo. Uštípnutí měkkého konce větvičky ( letorostu ) je pro smrčky totéž, jako když si Vy ostříháte vlasy. Taky Vám časem dorostou. A smrčkům narostou nové výhonky příští rok, věřte mi, mám je za chalupou...Jano Pátková, na močové cesty je nejlepší čaj z dvou dílů zlatobýlu a jednoho dílu mateřídoušky, spařit, nechat 10 minut louhovat a vlažný NESLAZENÝ popíjet. Množství kolem 1/2 - 3/4l denně, poslední dávka kolem 16. hodiny, aby Vás to v noci nenutilo vstávat :-))

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    22. 5. 2007 20:12

    Takový sirup dělávala mamka, když jsme byli malí a hrozně moc nám chutnal. Jsem ráda, že teď mám recept i já. K devastování raději NO COMENT. A prosím, přidávám se k prosbě Jany Pátkové, též bych potřebovala něco na močové cesty. Díky.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    22. 5. 2007 19:17

    Gábo už naposled reaguji,to není ničení přírody, v květnu se vysazují nové stromečky v lese, za svůj život jsem vysázela pěkný les, některé stromy už mají 30-40 let a to už je les, jeden takový smrk mám na zahradě je mu 38 let a už je pořádný klacek, tento měsíc se také stromky upravují řezem a pod. Takže já jsem pro pomáhat přírodě v každém případě. Zatím ahoj.

  • Gába
    Gába |

    22. 5. 2007 18:21

    Říkejte si co chcete, omlouvejte si to jak chcete, ale stejně se mi to nelíbí.Bohužel s tím nic nenadělám.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    22. 5. 2007 17:51

    Gábo já" devastuji to", co jsem si vypěstovala na zahradě, zasadila vlastníma rukama a vzhledem k tomu, že mám asi 15 smrčků ze kterých nastříhám jednu mísu, tak se nedá o devastaci mluvit.Protože to množství , co se natrhá, nemůže ublížit slonovi, natož smrčkům. Přírodě zdar.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    22. 5. 2007 17:30

    Gábo, Gábo...Jaképak devastování? Několik mladých výhonků, které si uštípnete, přece nedevastuje přírodu? A co jednorázové plenky nebo PET láhve, které skoro každý používá zcela běžně a ani se nad tím nepozastaví. A to nemluvím o nájezdech na stromky před Vánocemi, hromadné kácení lesů a pod. TO je devastace ! Podle Vás by byla devastace i sběr léčivých bylin...

  • Gába
    Gába |

    22. 5. 2007 17:06

    Věřím, že sirup pomáhá, ale to Vám nevadí devastovat přírodu ?!!

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    22. 5. 2007 16:40

    Tak už mám dnes naloženo, 2 třilitrové láhve, věřím, že to dobře dopadne. A prosím nezná někdo nějaký sirup z rostlin na záněty močových cest. Díky za rad.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 8. 2006 13:51

    Tak ten sirup z čiernej bazy je tu pod názvom Bezový sirup proti kašli.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 8. 2006 13:07

    Vandička, nevadí, že je jeseň, na kašeľ je výborný aj sirup z bazy čiernej. Musím zistiť, či som ho tu pridala ( nepamätám sa!!!), ak nie, napíšem.

  • Opilec
    Opilec |

    28. 8. 2006 10:44

    Já používám med rozmíchaný se slivovicí v poměru 1:1. Dá sice práci než se to rozmíchá, ale opravdu to zabírá

  • Vanda Jašková
    Vanda Jašková |

    27. 8. 2006 19:07

    tak toto je velmi lákavé ,určitě vyzkouším,škoda že už začíná podzim!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 6. 2006 14:13

    Je, my sme ho povinne pili ako deti, aj keď sme nemali problémy s kašľom, ale veľmi nám chutil. Nie je tam nič, čo by mohlo deťom škodiť. Žiaden alkohol ani cudzie prímesi. Len použite nestriekané citróny, prípadne ich dobre vyšúchajte kefkou. Leže teraz už to nie je vhodné robiť, výhonky sú príliš veľké. Ale vložím vám jeden recept na sirup z bazy, ten je tiež veľmi dobrý na kašeľ, a baza bude dozrievať až na jeseň.

  • Pavla Pospisilova
    Pavla Pospisilova |

    15. 6. 2006 13:32

    Dobry den, chtela bych vyzkouset tento recept, mam male deti 2a4 roky ktere maji casto kasel.Nevite zda je tento sirup vhodny pro deti?

  • Gabriela Houšková
    Gabriela Houšková |

    5. 6. 2006 09:17

    Tak jsem v sobotu sirup slila. Opravdu je moc dobrý, má takovou svěží chuť. Určitě jej zopakuji.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    5. 6. 2006 07:31

    Včera to byly dva týdny, co jsem nakládala. Musela jsem už přecedit, protože to začínalo kvasit. Nevím, jestli to nebylo tím, že letos bylo sluníčka moc málo. Sklenici jsem měla na jižním okně. Teď uvidím, co to udělá v lednici.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 6. 2006 07:07

    Tohto roku je málo slniečka, je to tým. Mala by sa vám vytvoriť vrstva tekutiny - sirup. Ak ju máte, tak to oceďte.

  • Ivana
    Ivana |

    3. 6. 2006 18:27

    Paní Terezko, větvičky jsem naložila před 12 dny, dnes vidím ve sklenici bublinky, cukr je rozpuštěný, není tam žádný povlak. Tak jsem to zamíchala a nevím co dál. Mám to už scedit nebo je brzy. Ochutnala jsem a nezdá se, že by to kvasilo. Děkuji za rychlou odpověď.

  • Ivana
    Ivana |

    23. 5. 2006 11:00

    Děkuji za odpověď, celkem jsem stejného názoru. Jen mě teď napadlo, že jsem včera sbírala větvičky po vydatném dešti uprostřed lesa (nikoliv blízko silnice), takže jsem je už neprala. Doufám, že na kvalitu to nebude mít vliv. Jo a taky jsem našla 4 hřiby kováře!!!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    23. 5. 2006 10:47

    Neviem ako to mohlo splesnivieť. Nám sa to ešte nestalo. A ako deti sme to pili denne, babička nám robila sirup každú jar. Neboli niečím kontaminované fľaše ? Je tam fúra cukru, ten konzervuje, treba to držať v chlade, ale skutočne neviem, čím to sa mohlo stať.

  • Ivana
    Ivana |

    23. 5. 2006 07:58

    Také jsem včera naložila do dvou menších sklenic, ale mluvila jsem se švagrovou, ta prý vyráběla sirup vloni a během těch dvou týdnů jí všechno ve sklenici zplesnivělo. Je to možné? Jak tomu předejít?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    22. 5. 2006 10:43

    Scedené vo fľaške na chladnom mieste, buď v komere, alebo v chladničke. Chutnať bude, má to veľmi príjemnú chuť.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    22. 5. 2006 09:05

    Už mám větvičky naloženy a teď čekají na okně.Potom poreferuji.Rozdělím se se synovci.Jsou věčně ukašlaní.To víš Terezko,Sever Čech.Dík za recept a snad bude fungovat.A bude jim snad i chutnat,protože bude sladký.Jak se dá prosím dlouho skladovat,předpokládám,že v lednici viď?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    10. 5. 2006 14:43

    Postavte to na slniečko na okno, tam, kde vám najviac svieti. Po precedení dostanete voňavý hustý sirup príjemnej sladko-citrónovej chuti.

  • Gabriela Houšková
    Gabriela Houšková |

    10. 5. 2006 14:22

    v sobotu jsem nastříhala výhonky a naložila do sklenice. Dám vědět, jak to dopadlo

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    2. 5. 2006 07:13

    Vyjde to asi na 750 g. Najviac 1 kg. Presypuje sa to podobne, ako by ste zavárali ríbezle vo vlastnej šťave. Nie je nutné presne cukor vážiť.

  • Věra
    Věra |

    28. 4. 2006 14:21

    Kolik asi tak cukru na tu 5l láhev plnou větviček?