Rychlé krevety

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 570
      g krevety
    • 2
      lžíce bílé víno - suché
    • 60
      g máslo
    • 4
      lžíce petrželka
    • mořská sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozehřejeme olivový olej spolu s drceným česnekem a smažíme, dokud česnek nezačne "syčet".
2
Snížíme teplotu a vaříme, dokud česnek není zlatý. Přidáme krevety a trochu zvýšíme teplotu.
3
Po chvíli přilijeme bílé víno a občas mícháme, dokud krevety nezačnou být růžové. Vmícháme máslo a petržel, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
4
Můžeme použít rýži, tak těstoviny nebo čerstvý zeleninový salát.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • eliška
    eliška |

    20. 5. 2012 13:31

    luxusní <3 ;-)

  • mabyna
    mabyna |

    29. 1. 2012 15:52

    Vyzkoušeli jsme, krevety moc dobré, jen nám chyběla trocha zeleniny :)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    10. 3. 2011 11:48

    Krevety mám moc ráda a připravuji je stejně, výborný recept, foto sice nic moc, ale chutnají skvěle. ;-) ;-)

  • Jirka
    Jirka |

    24. 1. 2008 01:11

    Krevety jsou rychle hotový -- asi 2 minuty max. Když je moc dlouho smažíte tak jsou tvrdý. Taky se daj dělat jen na másle, potom dát citronovou stávu do másla a pak mačet krevety do směsu.

  • Adam
    Adam |

    4. 9. 2007 13:21

    Ahoj, pro nás chlapi je to velmi jednoduché a chutné, zejména tady na Maltě, kde je nikde neumí pořádně připravit. Díky

  • Věra
    Věra |

    28. 4. 2006 14:39

    Moc jsem si pochutnala. Je to fofrovka a moc moc dobrá. Příště přidám chilli, dodatečně jsem si všimla komentáře.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    27. 1. 2006 14:22

    S paprickami jsme jeste nezkouseli. Diky za tip, priste to vyzkousime.

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    23. 1. 2006 23:07

    Tento recept velmi dobre poznam,je to typicky kanarske jedlo alebo skor predkrm, ktory sa tu podava bez prilohy a s trochou chili paprickami.Milujem ho!!

  • Bello
    Bello |

    23. 1. 2006 17:17

    Myslím,že by to mohlo být dobré.Vyzkouším a doporučím.Je to jednoduchý recept a takové jsou nejlepší.