Autor:

Rychlá svíčková

Snadné
Ingredience
Hovězí maso
(Libové plátky)
6 ks
Cibule 2 ks
Zelenina 2 sklenice
Mléko
(Neslazené)
1 ks
Hladká mouka
(Na zahuštění)
1 lžíce
Polohrubá mouka
(Na zahuštění)
1 lžíce
Cukr 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a omáčku rozmixujeme v robotu, nebo propasírujeme. V hrnku rozmícháme dohladka smíchané oba druhy mouky se smetanou (šlehačkou, popř. stačí i neslazené mléko), za stálého míchání vlijeme do rozmixované (a znovu ohřáté) omáčky a necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne. Podle chuti přisladíme cukrem a vložíme zpět maso. Recept je velice jednoduchý i pro ty, kterým se klasická svíčková nedaří.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.4 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Rychlá svíčková

Komentáře

  1. karibic   23.01.2016 | 15:20 | reagovat | závadný

    nic horsiho jsme nejedli, to je propadak co nema se svickovou co delat

  2. zombicka   13.03.2015 | 12:06 | reagovat | závadný

    no podle receptu jsem to zkusila a docela si nedovedu představit, nalét tam nálev z halali, i když jsem halali zcedila, tak konečná omáčka byla dost kyselá chutí nic moc, abych to zachránila, nastrouhala jsem mrkev, uvařila ji v mikrovlnce, rozmixovala, přidala do omáčky, povařila a teprve poté jsem byla s chutí celkem spokojená

    1. Lenka   21.11.2015 | 22:09 | reagovat | závadný

      Souhlasim - cele halali je do svickove z ni udela presolenou a kyselou hruzu. Taky jsem si nakonec dodelala zaklad z jedne mrkve a kousku celeru a pak to bylo fajn. Cukr jsem nadaval, ale standardne bobkovy list, nove koreni a nakonec dochutit peprem... ;-) Maso jsem varila v omacce v papinaku. Rozhodne bych nesmazila....

  3. Nikol   19.01.2012 | 18:53 | reagovat | závadný

    Rychlou "svíčkovou" vařím velmi podobně, jen maso nesmažím na oleji ale na vypečené slanině, nebo alespoň slaninu (špek) přidám k masu, po tom co se maso zatáhne jí vyndám. Dodá to omáčce výraznější chuť. Nálev z halali do omáčky nedávám. A na dokyselení je místo octa lepší citron, nebo klasická citronka.

  4. dajaaaaa   17.03.2011 | 18:58 | reagovat | závadný

    prominte ale to opravdu se svickovou nemelo nic spolecneho ale zachranila sem situaci pridala lak z okurek a okurky a byla z toho vynikajici znojemska pritel ji miluje ale svickovou to ani nepripomina

  5. dajaaaaa   17.03.2011 | 17:25 | reagovat | závadný

    tak jsem to dovarila.....uvidime

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web