Meruňkovo-angreštová marmeláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg cukr
    • 600
      g meruňky vypeckované
    • 400
      g angrešt
    • badyán na špičku nože
    • 1
      balíček gelfix extra 2:1

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Meruňky rozemeleme s odstopkovaným angreštem. Cukr smícháme s Gelfixem a přidáme spolu s badyánem k namletému ovoci. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Marmeládu ihned plníme do sklenic, uzavřeme a asi na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • gemina
    gemina |

    17. 7. 2014 07:57

    Měla jsem více angreštu, takže jsem dala 600 g angreštu a 400 g meruněk. K badyánu jsem přidala ještě skořici a marmeláda je vynikající. :-)

  • Věra
    Věra |

    27. 7. 2006 10:17

    Děkuji p. Ivano za rychlou informaci, moc jste mi pomohla v krizové situaci.

  • Ivana
    Ivana |

    27. 7. 2006 10:01

    Na mě čekají v mrazáku jahody a třešně na džem, takže proč ne meruňky. Ovoce na mermeládu nebo džem zmrazuju už několik let, protože obvykle dozrává chvíli před mým odjezdem na dovolenou a nemám čas ho zpracovat. Nebo když různě dozrávají maliny a červený rybíz na lineckou, tak též maliny mrazím do doby dozrání rybízu. Na kvalitě to není poznat.

  • Věra
    Věra |

    27. 7. 2006 07:44

    Milé kuchařky mám dotaz: je možné dělat marmeládu z mražených ( rozmražených) meruněk ??? Pokud někdo s úspěchem zkoušel byla bych ráda za informaci. Díky