Na těsto smícháme cukr, ořechy, strouhanku, bílky, ocet a kakao. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta tvarujeme mokrou rukou malé rohlíčky, které klademe na plech a navlhčenou rukou je zploštíme. Pečeme pomalu, plnit můžeme kdykoliv.
2
Krém:Všechny uvedené suroviny šleháme ve šlehači. Pak přidáme po lžících vychlazený vařený vanilkový pudink, kakao a trochu rumu. Krém stříkáme na rohlíčky ozdobnou trubičkou a pak namáčíme v čokoládě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ramona
|17. 12. 2013 16:36
...přeslazené 8-)
Lenka
|4. 11. 2010 12:05
Dobrý den, nemůžu ten recept na ořechové dortíčky najít, můžete mi prosím napsat recept na čok. krém ? Děkuji :-\
Anonym
|11. 12. 2006 12:49
jak dlouho a na kolik stupnu pečete?
Mila Veselá
|19. 12. 2005 10:07
Zkuste krém z receptu "Ořechové dortíčky s čokoládovým krémem" Je výborný, používám i do dortů.
Anonym
|18. 12. 2005 19:33
Pudink uvařte jen v 3 - 4 dl mléka a přidejte lžíci polohrubé mouky. nebo se mrkněte na krém v Pařížských rozhlíčcích II.
jana Schulmeisterová
|18. 12. 2005 18:00
Podklad rohlíčků je moc dobrý,už to dělám léta,vůbec se nerozjedou,ale nějak pořád nemlžu najít vhodný krém.Tenhle krém jsem dělala přesně podle receptu a byl řídký,vůbec se nedal nastříkat.Muselo se přidat víc másla.
Di
|3. 11. 2005 12:43
Já do těsta na pařížské rohlíčky strouhanku nedávám a dělám je z celých vajec. Najdete je jako pařížské rohlíčky II.
Alina
|31. 10. 2005 20:55
Ten podklad mi nechutná, protože strouhanka bere těstu chuť