Pařížské rohlíčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g moučkový cukr
    • 150
      g mleté ořechy
    • 120
      g strouhanka jemná
    • 6
      ks bílek
    • 1
      lžíce ocet
    • 40
      g kakao
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      vejce
    • 1
      vanilkový pudink uvařený
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na těsto smícháme cukr, ořechy, strouhanku, bílky, ocet a kakao. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta tvarujeme mokrou rukou malé rohlíčky, které klademe na plech a navlhčenou rukou je zploštíme. Pečeme pomalu, plnit můžeme kdykoliv.
2
Krém:Všechny uvedené suroviny šleháme ve šlehači. Pak přidáme po lžících vychlazený vařený vanilkový pudink, kakao a trochu rumu. Krém stříkáme na rohlíčky ozdobnou trubičkou a pak namáčíme v čokoládě.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • ramona
    ramona |

    17. 12. 2013 16:36

    ...přeslazené 8-)

  • Lenka
    Lenka |

    4. 11. 2010 12:05

    Dobrý den, nemůžu ten recept na ořechové dortíčky najít, můžete mi prosím napsat recept na čok. krém ? Děkuji :-\

  • Anonym
    Anonym |

    11. 12. 2006 12:49

    jak dlouho a na kolik stupnu pečete?

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    19. 12. 2005 10:07

    Zkuste krém z receptu "Ořechové dortíčky s čokoládovým krémem" Je výborný, používám i do dortů.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 12. 2005 19:33

    Pudink uvařte jen v 3 - 4 dl mléka a přidejte lžíci polohrubé mouky. nebo se mrkněte na krém v Pařížských rozhlíčcích II.

  • jana Schulmeisterová
    jana Schulmeisterová |

    18. 12. 2005 18:00

    Podklad rohlíčků je moc dobrý,už to dělám léta,vůbec se nerozjedou,ale nějak pořád nemlžu najít vhodný krém.Tenhle krém jsem dělala přesně podle receptu a byl řídký,vůbec se nedal nastříkat.Muselo se přidat víc másla.

  • Di
    Di |

    3. 11. 2005 12:43

    Já do těsta na pařížské rohlíčky strouhanku nedávám a dělám je z celých vajec. Najdete je jako pařížské rohlíčky II.

  • Alina
    Alina |

    31. 10. 2005 20:55

    Ten podklad mi nechutná, protože strouhanka bere těstu chuť