Ovocné mléčné želé

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice meruňkový kompot
    • 1
      sklenice jahodový kompot nebo borůvkový, či malinový
    • 750
      ml mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 60
      g želatina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a rozpustíme ji ve 200 ml teplé šťávy z meruňkového kompotu. Necháme vychladnout. Do vychladlé želatiny vmícháme převařené studené mléko a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme na pevný sníh, zašleháme cukr a šťávu a přimícháme do mléčné směsi. Na dno bábovkové formy uložíme okapané nebo mražené drobné ovoce, zalejeme vrstvou mléčné hmoty, uložíme okapané poloviny meruněk, zase dáme vrstvu mléčné směsi a takto opakujeme do spotřebování. Na vrchu musí být mléčná směs. Dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlé želé vyklopíme a krájíme jako bábovku. Můžeme zdobit šlehačkou.
2
Poznámka: je důležité pracovat s vychladlou směsí, aby se masa nesrazila. Ovoce můžeme použít jakékoliv drobné i mražené
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Laduš
    Laduš |

    2. 10. 2014 11:54

    DObrý den, chci se zeptat zda se může vypustit mléko. Doma jsme na něco alergičtí. Předem děkuji

  • sarinka
    sarinka |

    28. 2. 2013 19:42

    Dodržela jsem gramáž z receptu, jen želatinu jsou rozpustila v těch 200ml štávy z meruněk ( měla jsem tu v prášku, ne ty plátky, tudíž jsem dala 6 sáčků, jsou po 10g) , do dvou hodin jsem měla dezert ztuhlý, moc chutný...

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 2. 2006 07:17

    Pravdaže, cukor si každý môže prispôsobiť podľa chuti, a mlieko tiež. Budete v tom mať menej tuku, ale dobré to bude.

  • kocurek
    kocurek |

    18. 2. 2006 07:56

    Můžu dát i polotučné nebo odtučněné mléko a umělé sladidlo?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    17. 2. 2006 12:06

    Riaďte sa podľa návodu na želatíne, nie každá je rovnaká. Dodržte množstvo želatíny podľa objemu tekutiny, aby ste to mali dobre stuhnuté. A pozor na vychladené potraviny. Keď som to robila prvýkrát, bola som nedočkavá, a zrazilo sa mi to. Druhý raz som to už neuponáhľala, neoplatí sa to. Všetko chce čas.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    17. 2. 2006 11:43

    Tohle vypadá móóóc dobře:-)). Želatinu s mlékem jsem ještě nemíchala, jsem na to zvědavá. Díky:-)