Autor:

Ovocné mléčné želé

Střední
Ingredience
Meruňkový kompot 1 sklenice
Jahodový kompot
nebo borůvkový, či malinový
1 sklenice
Mléko 750 ml
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 2 balíček
Bílek 3 ks
Citronová šťáva
z
1 ks
Želatina 60 g
Ovocné mléčné želé

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a rozpustíme ji ve 200 ml teplé šťávy z meruňkového kompotu. Necháme vychladnout. Do vychladlé želatiny vmícháme převařené studené mléko a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme na pevný sníh, zašleháme cukr a šťávu a přimícháme do mléčné směsi. Na dno bábovkové formy uložíme okapané nebo mražené drobné ovoce, zalejeme vrstvou mléčné hmoty, uložíme okapané poloviny meruněk, zase dáme vrstvu mléčné směsi a takto opakujeme do spotřebování. Na vrchu musí být mléčná směs. Dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlé želé vyklopíme a krájíme jako bábovku. Můžeme zdobit šlehačkou.

Poznámka: je důležité pracovat s vychladlou směsí, aby se masa nesrazila. Ovoce můžeme použít jakékoliv drobné i mražené

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Ovocné mléčné želé

Komentáře

  1. Laduš   02.10.2014 | 11:54 | reagovat | závadný

    DObrý den,
    chci se zeptat zda se může vypustit mléko. Doma jsme na něco alergičtí. Předem děkuji

  2. sarinka   28.02.2013 | 19:42 | reagovat | závadný

    Dodržela jsem gramáž z receptu, jen želatinu jsou rozpustila v těch 200ml štávy z meruněk ( měla jsem tu v prášku, ne ty plátky, tudíž jsem dala 6 sáčků, jsou po 10g) , do dvou hodin jsem měla dezert ztuhlý, moc chutný...

  3. Tereza Jarčušková   20.02.2006 | 7:17 | reagovat | závadný

    Pravdaže, cukor si každý môže prispôsobiť podľa chuti, a mlieko tiež. Budete v tom mať menej tuku, ale dobré to bude.

  4. kocurek   18.02.2006 | 7:56 | reagovat | závadný

    Můžu dát i polotučné nebo odtučněné mléko a umělé sladidlo?

  5. Tereza Jarčušková   17.02.2006 | 12:06 | reagovat | závadný

    Riaďte sa podľa návodu na želatíne, nie každá je rovnaká. Dodržte množstvo želatíny podľa objemu tekutiny, aby ste to mali dobre stuhnuté. A pozor na vychladené potraviny. Keď som to robila prvýkrát, bola som nedočkavá, a zrazilo sa mi to. Druhý raz som to už neuponáhľala, neoplatí sa to. Všetko chce čas.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web