Autor:

Ovocné mléčné želé

Střední
Ingredience
Meruňkový kompot 1 sklenice
Jahodový kompot
nebo borůvkový, či malinový
1 sklenice
Mléko 750 ml
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 2 balíček
Bílek 3 ks
Citronová šťáva
z
1 ks
Želatina 60 g
Ovocné mléčné želé

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a rozpustíme ji ve 200 ml teplé šťávy z meruňkového kompotu. Necháme vychladnout. Do vychladlé želatiny vmícháme převařené studené mléko a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme na pevný sníh, zašleháme cukr a šťávu a přimícháme do mléčné směsi. Na dno bábovkové formy uložíme okapané nebo mražené drobné ovoce, zalejeme vrstvou mléčné hmoty, uložíme okapané poloviny meruněk, zase dáme vrstvu mléčné směsi a takto opakujeme do spotřebování. Na vrchu musí být mléčná směs. Dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlé želé vyklopíme a krájíme jako bábovku. Můžeme zdobit šlehačkou.

Poznámka: je důležité pracovat s vychladlou směsí, aby se masa nesrazila. Ovoce můžeme použít jakékoliv drobné i mražené

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3+
3.5 4 5 1
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Ovocné mléčné želé

Komentáře

  1. Laduš   02.10.2014 | 11:54 | reagovat |

    DObrý den,
    chci se zeptat zda se může vypustit mléko. Doma jsme na něco alergičtí. Předem děkuji

  2. sarinka   28.02.2013 | 19:42 | reagovat |

    Dodržela jsem gramáž z receptu, jen želatinu jsou rozpustila v těch 200ml štávy z meruněk ( měla jsem tu v prášku, ne ty plátky, tudíž jsem dala 6 sáčků, jsou po 10g) , do dvou hodin jsem měla dezert ztuhlý, moc chutný...

  3. Tereza Jarčušková   20.02.2006 | 7:17 | reagovat |

    Pravdaže, cukor si každý môže prispôsobiť podľa chuti, a mlieko tiež. Budete v tom mať menej tuku, ale dobré to bude.

  4. kocurek   18.02.2006 | 7:56 | reagovat |

    Můžu dát i polotučné nebo odtučněné mléko a umělé sladidlo?

  5. Tereza Jarčušková   17.02.2006 | 12:06 | reagovat |

    Riaďte sa podľa návodu na želatíne, nie každá je rovnaká. Dodržte množstvo želatíny podľa objemu tekutiny, aby ste to mali dobre stuhnuté. A pozor na vychladené potraviny. Keď som to robila prvýkrát, bola som nedočkavá, a zrazilo sa mi to. Druhý raz som to už neuponáhľala, neoplatí sa to. Všetko chce čas.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web