Medovník velelahodný

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
90 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 2
      lžíce voda studená
    • 450
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      prášek do pečiva
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
  • Poleva
    • 120
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • 30
      g kakao
    • 30
      g pudinkový prášek
    • 3
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: smícháme cukr, máslo, med, mléko, přivedeme k varu a jednu minutu povaříme. Necháme prochladnout, vmícháme mouku, vejce a prášek do pečiva a dáme do chladu ztuhnout. Poté na vále rozdělíme na 3 díly a vyválíme placky o velikosti plechu. Pečeme krátce do hněda na vymaštěném plechu.
2
Krém: uvaříme kaši z mléka, mouky a vanilkového cukru, necháme vychladnout, poté přidáme máslo a cukr moučka, utřeme v krém (rozmixujeme) do hladka a natřeme na placky, které pokapeme rumem.
3
Můžete potřít čokoládovou polevou: povařte všechny přísady.
Zařazení: Moučníky Dorty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kuchaříci
    kuchaříci |

    17. 1. 2014 16:10

    Ano, kde je mléko? Váš recept je fantasticky napsaný. ale je to volovina když 150 g másla nemůže zvlhčit 450g hl. mouky a 150 g cukru. Prostě blbost obrovská :-D

  • luchanino
    luchanino |

    3. 3. 2011 17:52

    Bohužel neztuhl krém, takže ten doporučuji dělat podle jiných receptů, naopak placky vyšly dobře. Je dost sladký.

  • Vlaďka Daranská
    Vlaďka Daranská |

    5. 5. 2008 12:38

    Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že zdaleka není poslední...jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))

  • Vlaďka Daranská
    Vlaďka Daranská |

    5. 5. 2008 12:36

    Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že není poslední...(jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))

  • Šárka Mucsková
    Šárka Mucsková |

    16. 2. 2008 21:55

    Je opravdu velmi lahodný.Přidala jsem k rumu kafe a korpus mašlovačkou natřela,takže byl změklý už druhý den a měl opravdu úspěch.

  • Lenka
    Lenka |

    11. 2. 2008 15:10

    Ještě jsem zapoměla připsat, že nejvelelahodnější je medovník pořádně uleželý. Já jsem dostala instrukce 3 týdny, je to ale zbytečně dlouho, stačí klidně jen 3 dny.Pro Dani: v ingrediencích jsou naopak 2 lžíce studeného mléka a v receptu ne - je to možné zaměnit: buď 2 lžíce mléka nebo vody, nezáleží na tom.

  • Dani
    Dani |

    8. 2. 2008 22:02

    Můžu se zeptat kolik mléka se dává do těsta když není v ingrediencích na těsto a přitom v postupu přípravy těsta ano ?

  • Janinka
    Janinka |

    8. 2. 2008 19:10

    Zkouška se povedla, je výborný...Je opravdu velelahodný.