Autor:

Medovník velelahodný

90 minut PT0H90M
Střední
Těsto
Moučkový cukr 150 g
Máslo 100 g
Med 2 lžíce
Voda
studená
2 lžíce
Hladká mouka 450 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva
Krém
Mléko 500 ml
Hladká mouka 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Máslo 250 g
Moučkový cukr 150 g
Hnědý rum 3 lžíce
Poleva
Máslo 120 g
Moučkový cukr 120 g
Kakao 30 g
Pudinkový prášek 30 g
Mléko 3 lžíce
Medovník velelahodný

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Těsto: smícháme cukr, máslo, med, mléko, přivedeme k varu a jednu minutu povaříme. Necháme prochladnout, vmícháme mouku, vejce a prášek do pečiva a dáme do chladu ztuhnout. Poté na vále rozdělíme na 3 díly a vyválíme placky o velikosti plechu. Pečeme krátce do hněda na vymaštěném plechu.
Krém: uvaříme kaši z mléka, mouky a vanilkového cukru, necháme vychladnout, poté přidáme máslo a cukr moučka, utřeme v krém (rozmixujeme) do hladka a natřeme na placky, které pokapeme rumem.
Můžete potřít čokoládovou polevou: povařte všechny přísady.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1
Reklama
Tip na víkend: Kávové dezerty Články z

Komentáře k receptu: Medovník velelahodný

Komentáře

  1. luchanino   03.03.2011 | 17:52 | reagovat |

    Bohužel neztuhl krém, takže ten doporučuji dělat podle jiných receptů, naopak placky vyšly dobře. Je dost sladký.

  2. Vlaďka Daranská   05.05.2008 | 12:38 | reagovat |

    Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že zdaleka není poslední...jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))

  3. Vlaďka Daranská   05.05.2008 | 12:36 | reagovat |

    Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že není poslední...(jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))

  4. Šárka Mucsková   16.02.2008 | 21:55 | reagovat |

    Je opravdu velmi lahodný.Přidala jsem k rumu kafe a korpus mašlovačkou natřela,takže byl změklý už druhý den a měl opravdu úspěch.

  5. Lenka   11.02.2008 | 15:10 | reagovat |

    Ještě jsem zapoměla připsat, že nejvelelahodnější je medovník pořádně uleželý. Já jsem dostala instrukce 3 týdny, je to ale zbytečně dlouho, stačí klidně jen 3 dny.Pro Dani: v ingrediencích jsou naopak 2 lžíce studeného mléka a v receptu ne - je to možné zaměnit: buď 2 lžíce mléka nebo vody, nezáleží na tom.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web