Autor:

Medovník velelahodný

90 minut PT0H90M
Střední
Těsto
Moučkový cukr 150 g
Máslo 100 g
Med 2 lžíce
Voda
studená
2 lžíce
Hladká mouka 450 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva
Krém
Mléko 500 ml
Hladká mouka 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Máslo 250 g
Moučkový cukr 150 g
Hnědý rum 3 lžíce
Poleva
Máslo 120 g
Moučkový cukr 120 g
Kakao 30 g
Pudinkový prášek 30 g
Mléko 3 lžíce
Medovník velelahodný

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Těsto: smícháme cukr, máslo, med, mléko, přivedeme k varu a jednu minutu povaříme. Necháme prochladnout, vmícháme mouku, vejce a prášek do pečiva a dáme do chladu ztuhnout. Poté na vále rozdělíme na 3 díly a vyválíme placky o velikosti plechu. Pečeme krátce do hněda na vymaštěném plechu.
Krém: uvaříme kaši z mléka, mouky a vanilkového cukru, necháme vychladnout, poté přidáme máslo a cukr moučka, utřeme v krém (rozmixujeme) do hladka a natřeme na placky, které pokapeme rumem.
Můžete potřít čokoládovou polevou: povařte všechny přísady.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 4x)
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Medovník velelahodný

Komentáře

  1. luchanino   03.03.2011 | 17:52 | reagovat | závadný

    Bohužel neztuhl krém, takže ten doporučuji dělat podle jiných receptů, naopak placky vyšly dobře. Je dost sladký.

  2. Vlaďka Daranská   05.05.2008 | 12:38 | reagovat | závadný

    Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že zdaleka není poslední...jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))

  3. Vlaďka Daranská   05.05.2008 | 12:36 | reagovat | závadný

    Z tohoto receptu jsem použila těsto,na krém máslo a salko a výsledek-medovník jedna báseň!:c) Vyzkoušela jsem si ho poprvé v životě a po reakcích ochutnávačů je mi jasné,že není poslední...(jen ho příště udělám víc velkoplošným:-))

  4. Šárka Mucsková   16.02.2008 | 21:55 | reagovat | závadný

    Je opravdu velmi lahodný.Přidala jsem k rumu kafe a korpus mašlovačkou natřela,takže byl změklý už druhý den a měl opravdu úspěch.

  5. Lenka   11.02.2008 | 15:10 | reagovat | závadný

    Ještě jsem zapoměla připsat, že nejvelelahodnější je medovník pořádně uleželý. Já jsem dostala instrukce 3 týdny, je to ale zbytečně dlouho, stačí klidně jen 3 dny.Pro Dani: v ingrediencích jsou naopak 2 lžíce studeného mléka a v receptu ne - je to možné zaměnit: buď 2 lžíce mléka nebo vody, nezáleží na tom.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web