Mandlové rohlíčky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 60
      g mleté mandle
    • 50
      g cukr
    • 2
      ks žloutek
    • čokoláda
  • Karamelový krém:
    • 1
      ks kondenzované mléko
    • 250
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odležet. Pak těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky a upečeme. Vychladlé rohlíčky slepujeme krémem a konce máčíme v čokoládě.
2
Krém: kondenzované mléko vaříme v uzavřené plechovce ve vodní lázni dvě hodiny. Po zchladnutí našleháme s máslem.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • svišť
    svišť |

    16. 12. 2010 21:20

    Vyklopit až po upečení.

  • Radka
    Radka |

    16. 12. 2010 18:16

    Chtěla jsem se zeptat, vyklopit před nebo po upečení? Mamka dělá podobný recept a vyklepává to z formičky ještě než to dá do trouby, tak nevím.

  • svišť
    svišť |

    26. 10. 2010 19:44

    Dělala jsem loni, rohlíčky se dobře vyklápějí, nelámou se a jsou moc dobré.Krému je hodně, zbyla mi asi polovina.

  • Miroslava Čeřovská
    Miroslava Čeřovská |

    3. 1. 2009 10:07

    Rohlíčky jsou chuťovou delikatesou. Jsou jemné a velmi chutné. S těstem se dobře pracuje a upečené rohlíčky jdou z formiček téměř samy. Od nynějška budou tyhle rohlíčky u našeho stolu každoročně. Dávám za 1. Děkuji