Autor:

Linecké těsto

Střední
Ingredience
Hladká mouka
(Polohrubá)
500 g
Moučkový cukr 170 g
Vejce 1 ks
Hera 330 g
Citronová kůra
(Nemusí být)
 
Marmeláda  
Linecké těsto

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Na vál vysypu hladkou mouku, přidám cukr a rychle vmíchám vejce, aby nesteklo z mouky, máslo, popř. citronovou kůru. Poté vypracuji těsto, až se nelepí na vál, zabalím do folie a nechám třeba půl dne v lednici odpočinout.

Před přípravou vyndám z lednice a na pomoučněném vále rozválím, vykrajuji různé tvary a v předehřáté troubě peču do malinko zrůžovění - rádo se pak připálí. Studené pak promazávám rybízovou marmeládou. Někdo může i krémem.

Je to letitý a osvědčený recept už od prababičky. Ať i Vám chutná!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 43 x
1-
4.53 43 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 43x)
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Linecké těsto

Komentáře

  1. Doremilá   18.12.2015 | 23:56 | reagovat | závadný

    Tak jsem dnes také pekla..a nevím, kde se stala chyba :-( Těsto se dalo krásně vypracovat, nelepilo se, nádherně se s ním zacházelo, měla jsem radost :-)
    Letos peču poprvé sama, a hned takové zklamání po vyndání těsta z lednice! Dodržela jsem přesně poměr surovin, nechala těsto odležet v lednici.. Při pokusech o vyválení se těsto láme, drolí, nedrží pohromadě..zkouším válet přes folii, ani to nepomáhá..je to teda vážně o nervy, to vám povím..už se tady s tím patlám tři hodiny, až mi musel přijít pomoct i můj chlap (a to tuto činnost vůbec nemá rád)..příští rok zkusím jiný recept. Škoda ztraceného času :'(

    1. jol   26.03.2016 | 17:10 | reagovat | závadný

      ono hodně záleží i na mouce, mně se povedlo...

  2. roman   15.12.2015 | 22:43 | reagovat | závadný

    muzu tam dat i rum?

  3. Martina   09.12.2014 | 8:41 | reagovat | závadný

    Peče se to na 180C :-) :-P

  4. Eva   08.12.2014 | 20:41 | reagovat | závadný

    Zrovna jsem dopekla, vůbec se netrhalo, krásně šlo dělat a báječně upečeno :-). Dělala jsem z Hery, jak je tady psáno. Super, doporučuji :-)!

  5. Adéla   30.11.2014 | 17:59 | reagovat | závadný

    na kolik stupňů to pečete ??? :-\

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web