Autor:

Linecké slepovánky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Tuk 150 g
Moučkový cukr 100 g
Žloutek 1 ks
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Smícháme mouku a cukr, rozkrájíme do toho změklý tuk, žloutek a jedno celé vejce a vypracujeme v těsto, které necháme nejméně tři hodiny odpočinout v chladu. Ponecháme-li jej ležet déle, je lepší ho zabalit do folie, aby na povrchu neosychalo
Z odpočatého těsta vyválíme plát silný asi 3 mm, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Pečeme je ve středně vytopené troubě dožluta.
Oblíbeným druhem cukroví, které se peče z lineckého těsta jsou linecké koláčky. Těsto se liší pouze tím, že se přidá trochu strouhané citronové kůry.
Vykrajují se z něj kolečka - polovina z nich ještě s malým vykrojeným kolečkem uprostřed. Upečené a vychladlé se spojují rybízovou zavařeninou a případně se lehce pocukrují.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Linecké slepovánky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web