Linecké slepovánky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g tuk
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku a cukr, rozkrájíme do toho změklý tuk, žloutek a jedno celé vejce a vypracujeme v těsto, které necháme nejméně tři hodiny odpočinout v chladu. Ponecháme-li jej ležet déle, je lepší ho zabalit do folie, aby na povrchu neosychalo
2
Z odpočatého těsta vyválíme plát silný asi 3 mm, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Pečeme je ve středně vytopené troubě dožluta.
3
Oblíbeným druhem cukroví, které se peče z lineckého těsta jsou linecké koláčky. Těsto se liší pouze tím, že se přidá trochu strouhané citronové kůry.
4
Vykrajují se z něj kolečka - polovina z nich ještě s malým vykrojeným kolečkem uprostřed. Upečené a vychladlé se spojují rybízovou zavařeninou a případně se lehce pocukrují.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.