Kuřecí špičky s libečkovým jogurtem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kuřecí maso špalíčky (7-8)
    • 1
      lžička grilovací koření
    • sůl
    • 1
      ks choceňsky jogurt velký
    • olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      kg brambory
    • líbeček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké míse rozmícháme jogurt s libečkem, solí a na plátky nakrájeným česnekem, arabským kořením a trochou oleje. Do této hmoty dáme kuřecí špičky a pořádně promícháme. Dáme do ledničky přes noc. Druhý den dáme špičky i se směsí do prostřed na plech s vysokým okrajem. Oloupeme syrové brambory a poklademe jimi volné místo na plechu. Osolíme, přidáme dvě snítky libečku, malinko podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme do trouby péci. Asi po 40 minutách alobal odstraníme a dopečeme do růžova. Kuře i brambory jsou krásně opečené.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    17. 5. 2008 20:28

    Libeček je po slovensky ligurček.

  • Viola
    Viola |

    9. 9. 2007 18:19

    Prosím Vás, čo je to - LIBEČEK-? Na Slovensku sa to ako volá?.Ďakujem

  • Anonym
    Anonym |

    3. 9. 2007 13:06

    taky nevím co jsou to ty kuřecí spičky

  • Janča
    Janča |

    5. 9. 2006 14:51

    Moc dobré.

  • Petra
    Petra |

    27. 11. 2005 20:07

    Opravdu vyborné a lehké jídlo. Vyzkoušela jsem a doporučuji všem.

  • Macek
    Macek |

    11. 7. 2005 14:19

    Vynikající. Jen jsem k tomu udělala zeleninovy salát. Paní Janě H. dávám jedničku.

  • Jana Hanusova
    Jana Hanusova |

    29. 6. 2005 19:58

    Slibila jsem komentar. Je to vyborne. Opet obohaceni naseho jidelnicku. Priste pred pecenim pridam zampiony a nekdy zase treba zeleninu.

  • Jana H.
    Jana H. |

    28. 6. 2005 17:32

    Já dělám s oregánem moc opatrně, moc ho nemusím, ale ten recept je jen nápad, chutím se meze nekladou. Bude to mít jinou chuť, ale pokud ho máte rádi, nechte si chutnat.Jana H.

  • Bája
    Bája |

    28. 6. 2005 16:21

    Vypadá to dobře, určitě vyzkouším. Jen se chci zeptat, jestli můžu libeček nahradit jinou bylinkou? Třeba oregánem?

  • Jana Hanusova
    Jana Hanusova |

    27. 6. 2005 21:37

    Dekuji za typ. Hned zitra bude k veceri.Pouziji cela stehynka a kridelka ktere mam v lednici. Myslim, se i prsicka se mohou pouzit. Delam podobne veprove kotlety, ale misto jogurtu davam slehacku a obcas cele zampiony. Je to ale kaloricky vysoke a tak tento recept vyresi kalorickou valku v me rodine. Uz se moc tesim a dam vedet jak jsem uspela.

  • Jana H.
    Jana H. |

    27. 6. 2005 18:41

    Teď jsem si vzpomněla. Asi za 14 dní tam bude foto.Jana H.

  • Jana H.
    Jana H. |

    27. 6. 2005 18:13

    Ženský, teď jste mě tak zblbly. U nás v řeznictví to paní prodává jako špičky. Ale myslím, že na názvu tolik nezáleží, když už víme, o co jde.Jana H.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 6. 2005 17:53

    nejsou to náhodou kuřecí špalícky?

  • Jana H.
    Jana H. |

    27. 6. 2005 17:45

    Jsou to horní díly stehýnek oddělené od kloubu. Dolní části, si myslím, říká paličky. U nás se prodávají pod tímto názvem.Mám dojem, že se takto prodávají i Makru. Někdy je koupím a vymýšlím, co s nimi.Jinak se dají nahradit stehýnkama. Jana H.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 6. 2005 14:31

    No je to možné ale přoč se křidélka jmenují špičky ?

  • Soňa N.
    Soňa N. |

    27. 6. 2005 13:53

    Nejsou tím myšlena kuřecí křidélka?

  • Alena
    Alena |

    27. 6. 2005 12:14

    Myslíte asi kuřecí prsíčka ? alespoň si myslím, já na kuřeti žádné špičky neviděla

  • Anonym
    Anonym |

    27. 6. 2005 10:38

    co jsou kuřecí špičky ?