g
salám
nebo salámové klobásky italského typu (Ventricina, Milano...) cca
olej
nit
nebo jehlice na zpevnění
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí prsíčka prokrojíme, ale nedokrojíme. Vznikne nám větší plátek, který přes fólii naklepeme, jemně osolíme, opepříme, poklademe tence krájeným italským salámem, který je chuťově výrazný, případně můžeme použít i pancettu. Na salám položíme tři nebo čtyři sušená rajčata nakládaná v bylinkovém oleji a plát masa pevně zavineme do roládky, kterou zpevníme provázkem nebo jehlicí. Roládky osolíme, opepříme a zprudka osmažíme ze všech stran dozlatova na rozpáleném oleji. Pak plamen stáhneme na minimum, do výpeku přidáme jednu až dvě lžíce vody, roládky zaklopíme a necháme na mírném ohni cca 5 minut podusit. Pak odstavíme a necháme další zhruba tři minuty odpočinout pod poklicí. Poté sundáme z roládek nitě nebo vyndáme jehlice, pokrájíme na plátky a podáváme.
2
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo jen se zeleninovým salátem. Výborné jsou i vychladlé jako součást studených mís...
3
Kdo má rád kapary, může do roládek pár kousků přidat.
4
Omlouvám se za kvalitu fotek, ale foťák se rozhodl žít vlastním životem...