Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 500
      g brambory
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule velké
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička cukr
    • paprika - sladká mletá
    • 1
      plechovka rajský protlak 80g
    • 1
      lžíce kečup - ostrý
    • 200
      g tvrdý sýr nasekaný
    • 1
      kostka masox
    • 250
      ml voda (250-300) na podlití
    • petrželka nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.
2
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
3
Vezmeme předem namočený římský hrnec a dno vyložíme brmabory, osolíme a poklademe plátky rajčat a cibule. Na rajčata dáme naporcované kuře.
4
Do misky dáme olej, trochu sladké papriky, štávu z citronu, protlak, kečup, osolíme, opepříme, přisladíme a vše promícháme. Podlijeme vodou a rozdrobíme masox. Zamícháme a podlijeme maso v hrnci. Uzavřeme a dáme do studené trouby a postupně přidáváme teplotu (200 °C), dusíme do měkka.
5
Pak odstraníme víko, necháme trochu propéct kůrčičku na kuřeti a nakonec posypeme sýrem a zapečeme. Vyjmeme pekáč z trouby a necháme chvíli odstát (směs ztuhne, kdyby se to podávalo hned na talíři budete mít brambory s vodou a nebude to dobře chutnat). Na talíři posypeme jídlo petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Ačraj
    Ačraj |

    18. 2. 2013 18:34

    Římský pekáč vlastním hodně dlouho, ale je stále v krabici nepoužitý, nemám s ním zkušenost, jak dlouho se musí máčet ve vodě, děkuji za případnou odpověď ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    22. 3. 2007 13:30

    vypada to pekne