Autor:

Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Brambory 500 g
Rajčata 4 ks
Cibule
velké
2 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Sůl  
Pepř celý  
Citron 1 ks
Cukr 1 lžička
Paprika - sladká
mletá
 
Rajský protlak
80g
1 plechovka
Kečup - ostrý 1 lžíce
Tvrdý sýr
nasekaný
200 g
Masox 1 kostka
Voda
(250-300) na podlití
250 ml
Petrželka
nasekaná
 

Postup přípravy:

Kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou.

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.

Vezmeme předem namočený římský hrnec a dno vyložíme brmabory, osolíme a poklademe plátky rajčat a cibule. Na rajčata dáme naporcované kuře.

Do misky dáme olej, trochu sladké papriky, štávu z citronu, protlak, kečup, osolíme, opepříme, přisladíme a vše promícháme. Podlijeme vodou a rozdrobíme masox. Zamícháme a podlijeme maso v hrnci. Uzavřeme a dáme do studené trouby a postupně přidáváme teplotu (200 °C), dusíme do měkka.

Pak odstraníme víko, necháme trochu propéct kůrčičku na kuřeti a nakonec posypeme sýrem a zapečeme. Vyjmeme pekáč z trouby a necháme chvíli odstát (směs ztuhne, kdyby se to podávalo hned na talíři budete mít brambory s vodou a nebude to dobře chutnat). Na talíři posypeme jídlo petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mléčné pytlíkové knedlíky Recepty na 8 nejlepších českých knedlíků Články z

Komentáře k receptu: Kuře v římském hrnci pečené na bramborách

Komentáře

  1. Anonym   22.03.2007 | 13:30 | reagovat |

    vypada to pekne

    1. Ačraj   18.02.2013 | 18:34 | reagovat |

      Římský pekáč vlastním hodně dlouho, ale je stále v krabici nepoužitý, nemám s ním zkušenost, jak dlouho se musí máčet ve vodě, děkuji za případnou odpověď ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web