Autor:

Vepřová krkovice se šlehačkou

Snadné
Ingredience
Vepřová krkovice  
Brambory  
Smetana ke šlehání 2 balení
Pepř mletý  
Sůl  
Vepřová krkovice se šlehačkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky krkovice osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky, osolíme a dáme do pekáčku. Na brambory rozložíme připravenou krkovici a vše zalijeme šlehačkou. Dáme péct do trouby, maso občas otočíme. Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory i maso měkké.

Poznámka autora: všechno můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, místo krkovice můžeme použít třeba kotlety, ale není to ono, jelikož krkovice pustí do brambor více „šťávy“ a kotlety jsou potom moc vysušené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.55 11 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Vepřová krkovice se šlehačkou

Komentáře

  1. Hancza   05.03.2014 | 8:19 | reagovat |

    Moc dobré! Brambory jsem nakrájela na silnější plátky, na brambory naskádala kolečka cibule a až na to maso. Asi po půl hodině jsme vrstvy proházela - maso dospod a brambory nahoru. Výsledek byl zřejmě dobrý, přítel se dožadoval přidání :)

  2. venyss   16.01.2012 | 20:42 | reagovat |

    U nás doma velice oblíbený recept! Jen brambory děláme na kolečka a většinou děláme s kotletkou. Někdy to udělám tak,že místo masa prokládám vrstvy cibule,ale to už je pak jiný recept-spíše příloha ;-)

  3. recepty73   16.01.2012 | 19:57 | reagovat |

    ...smetana ke šlehání je určitě lepší :-P , v názvu je krkovice, v ingrediencích kotleta ;-) ...

    1. Vlasta Novák   17.01.2012 | 9:28 | reagovat |

      Opraveno, díky

  4. Sisinka   04.04.2011 | 11:18 | reagovat |

    Tento recept znám již delší dobu, pro urychlení brambory uvařím do poloměkka ve slupce a osolené a opepřené maso opeču na pánvičce aby nebylo úplně vařené. Poté navrstvím spolu s cibulí do vymazané zapékací misky a spolu se šlehačkou dopeču. Souhlasím, že krkovice je na tento recept mnohem lepší než kotleta.

  5. michal jakouš   04.11.2009 | 10:53 | reagovat |

    vynikající gurmánský požitek.stačil jsem si s jednou šlehačkou .dekuji za recept.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web