Autor:

Vepřová krkovice se šlehačkou

Snadné
Ingredience
Vepřová krkovice  
Brambory  
Smetana ke šlehání 2 balení
Pepř mletý  
Sůl  
Vepřová krkovice se šlehačkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plátky krkovice osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější hranolky, osolíme a dáme do pekáčku. Na brambory rozložíme připravenou krkovici a vše zalijeme šlehačkou. Dáme péct do trouby, maso občas otočíme. Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory i maso měkké.

Poznámka autora: všechno můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, místo krkovice můžeme použít třeba kotlety, ale není to ono, jelikož krkovice pustí do brambor více „šťávy“ a kotlety jsou potom moc vysušené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
2+
4.38 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 13x)
Jogurtová pizza Recepty z domácího jogurtu Články z

Komentáře k receptu: Vepřová krkovice se šlehačkou

Komentáře

  1. Hancza   05.03.2014 | 8:19 | reagovat | závadný

    Moc dobré! Brambory jsem nakrájela na silnější plátky, na brambory naskádala kolečka cibule a až na to maso. Asi po půl hodině jsme vrstvy proházela - maso dospod a brambory nahoru. Výsledek byl zřejmě dobrý, přítel se dožadoval přidání :)

  2. venyss   16.01.2012 | 20:42 | reagovat | závadný

    U nás doma velice oblíbený recept! Jen brambory děláme na kolečka a většinou děláme s kotletkou. Někdy to udělám tak,že místo masa prokládám vrstvy cibule,ale to už je pak jiný recept-spíše příloha ;-)

  3. recepty73   16.01.2012 | 19:57 | reagovat | závadný

    ...smetana ke šlehání je určitě lepší :-P , v názvu je krkovice, v ingrediencích kotleta ;-) ...

    1. Vlasta Novák   17.01.2012 | 9:28 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky

  4. Sisinka   04.04.2011 | 11:18 | reagovat | závadný

    Tento recept znám již delší dobu, pro urychlení brambory uvařím do poloměkka ve slupce a osolené a opepřené maso opeču na pánvičce aby nebylo úplně vařené. Poté navrstvím spolu s cibulí do vymazané zapékací misky a spolu se šlehačkou dopeču. Souhlasím, že krkovice je na tento recept mnohem lepší než kotleta.

  5. michal jakouš   04.11.2009 | 10:53 | reagovat | závadný

    vynikající gurmánský požitek.stačil jsem si s jednou šlehačkou .dekuji za recept.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web