Kuře v rýži a v římském hrnci

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      hrnek rýže
    • 1
      mražená zelenina
    • 4
      voda
    • sůl
    • koření na kuře
    • 1
      cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno římského hrnce poklademe cibuli, rozkrájenou na plátky, na ni rozložíme hodně propranou rýží, osolíme a zamícháme nerozmraženou zeleninu. Zalijeme 4 hrnky vody. Kuře naporcujeme na čtvrtky, osolíme, pěkně okořeníme z obou stran. Vložíme do rýže, zakryjeme vrchním dílem hrnce a dáme do studené trouby péct. Pekla jsem 11/2 hodiny na 200 °C v horkovzdušné troubě. Dělá se bez tuku, jen co pustí kuře, takže i trochu dietní.
2
Poznámka: inspiraci jsem měla z www.mimibazar.cz a www.mamincinyrecepty.cz, kde to bylo dělané v pekáčku. Já jsem přidala zeleninu a římský hrnec.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Stáňa V
    Stáňa V |

    25. 4. 2008 18:37

    Pekla jsem s vepřovým masem. Do vody jsem namíchala trochu kečeupu a zalila. Je to moc dobré. Někdy zkusím i s kuřetem. Dávám za 1 a díky za dobrý recept.