Kuře Marengo

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 200
      g žampiony
    • 1
      dl bílé víno
    • 20
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • vývar
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a zvolna pečeme.
2
Připravíme omáčku: nahrubo nakrájené žampiony podusíme na másle, vyjmeme, do zbylé šťávy přidáme víno s rajčatovým protlakem a vaříme. Když omáčka zhoustne, přidáme žampiony, pečené maso, zředíme vývarem a necháme prohřát. Na talíři sypeme sekanou petrželkou a obkládáme míchanými vejci.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    26. 2. 2009 16:44

    ,,Poulet Marengo,,-do pravého patří ještě10dkg hrášku,10-12černých oliv,ještě o deci vína více a 1stroužek česneku...Francouz by si pochutnal s krajíci opečeného chleba.U nás máme k tomuto jídlu rád rýži.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 9. 2007 22:32

    prý nejoblíbenější úprava kuřete Napoleona.