Autor:

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuře
(o hmotnosti 1,5 kg)
 
Hladká mouka 1 lžíce
Olej 3 lžíce
Brandy 20 ml
Bílé víno 100 ml
Rajčata 6 ks
Bylinky
(petrželka, tymián, bobkový list)
1 svazek
Česnek
(2 stroužky rozetřené)
3 stroužek
Zelené olivy
(vypeckované)
1 hrst
Veka 8 plátek
Vejce 6 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji části kuřete pomalu ze všech stran opečte. Dozlatova opečené maso osolte a opepřete, vyjměte z pánve, přemístěte do pekáče a doměkka dopečte v troubě předehřáté na 180 °C.

Do vypečeného tuku v pánvi vlijte brandy, nechte přejít varem, přilijte bílé víno a přidejte oloupaná, rozpůlená, na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek. Osolte, opepřete a přidejte svazeček bylinek svázaný kuchyňskou nití a celý stroužek česneku. Duste zakryté asi 20 minut na velmi mírném ohni.

Mezitím na oleji opečte veku a připravte míchaná vejce. Do pánve s rajčaty nakonec vmíchejte dva utřené stroužky česneku, olivy a odstraňte bylinky. Porce kuřete přelijte rajčatovou omáčkou a podávejte s plátky opečené veky a míchanými vejci. Posypte jemně nakrájenou petrželkou. Máte-li houby, můžete je přidat do pánve nakrájené na plátky a dusit spolu s rajčaty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Komentáře

  1. ivana   24.03.2013 | 7:03 | reagovat | závadný

    vynikajici, prestoze jsem to varila v Cine, kde ne uplne vsechny suroviny jsou k dostani a maji stejnou chut jako u nas! Misto veky a vajicek jsem zvolila bilou a cernou ryzi a je to vynikajici kombinace a vice dietni! :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web