Křidýlka od číňana

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso křídla
  • Marináda
    • 1
      hrnek med
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžíce sojová omáčka kvalitní
    • 1
      lžíce vinný ocet nebo obyčejný
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce voda
    • 1
      lžička chilli nemusí být
    • hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme všechny suroviny dohromady, do výsledné marinády naložíme na 24 hodin kuřecí křídla. Poté je obalíme v hladké mouce a usmažíme do zlatova.
2
Pro obmněnu: po marinování křídla obalíme v mouce, ve vajíčku a buď v nadrcených kukuřičných lupíncích nebo sezamovém semínku, také dobrota .
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nikkish
    nikkish |

    25. 1. 2013 14:45

    Křídla jsem pekla a velmi nám chutnala:)

  • jirik
    jirik |

    9. 1. 2013 16:54

    neumim varit ale po obaleni v mouce smažit či péct? :'(

  • Majdalenka
    Majdalenka |

    28. 2. 2007 12:38

    Bylo to skvělé ! Neměla jsem křídla, tak jsem použila kuřecí prsa a jelikož jsem po mononukleoze, tak jsem místo smažení ogrilovala. Nemělo to chybu a bylo to hotové za pár vteřinek :-) Toho medu jsem se obávala, ale nakonec mě velmi příjemně překvapil, byl na tom skoro nejlepší :-))) Zdravím

  • Adél
    Adél |

    28. 2. 2007 09:19

    myslíte, že bude stačit, když křídla nechám marinovat jen 8 hodin? Chtěla bych udělat dnes k večeři. Prosím poraďte dobré duše

  • englicka
    englicka |

    24. 2. 2007 12:36

    smažím ve větším množství oleje tak 20minut.Ve fritéze by se samozřejmně smažit dalo a řekla bych že by byly i mnohem chutnější...

  • Ivana
    Ivana |

    22. 2. 2007 17:41

    Smažíte ve friťáku? Na kolik stupňů a jak dlouho? Nechtěla bych to spálit. Dají se také péct v troubě?

  • Berča
    Berča |

    10. 1. 2007 16:02

    Naložila jsem kuřecí prsa a pak obalila v trojobalu. Bylo to opravdu vynikající (jen jsem dala méně medu, bála jsem se ho).

  • Jarča
    Jarča |

    10. 1. 2007 13:05

    Měli jsme v neděli k obědu - vynikající

  • Hana Petrů
    Hana Petrů |

    31. 12. 2006 18:17

    Určitě vyzkouším. Křidýlka vypadají velmi lákavě.