Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kuřecí maso křídla (asi 16 kousků)
    • 4
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      ks bobkový list
    • rozmarýn
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 100
      g hladká mouka
    • 200
      g strouhanka
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • červená chilli paprička 1-2 ks
    • 100
      ml víno polosuché červené
    • 500
      g rajčata oloupaná plechovka, krájené
    • 1,5
      kg tuk fritovací

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme cukr, nadrobno rozsekané chilli papričky a vše krátce podusíme. Základ omáčky zředíme vínem, přidáme krájená rajčata, rozemnutý bobkový list a nasekaný rozmarýn. Osolíme, přivedeme k varu a 15-20 minut povaříme. Občas zamícháme.
2
Omytá a osušená křidýlka zlehka obalíme v mouce, namočíme ve vajíčku rozšlehaném se solí a pepřem, nakonec obalíme ve strouhance. Křidýlka fritujeme po částech v horkém tuku při 180 °C asi 15 minut. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Servírujeme s chilli omáčkou v samostatné misce, s pečenými brambory a kysanou smetanou. Chutná k nim pestrý zeleninový salát.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.