Autor:

Křížaly - sušená jablka

Snadné
Ingredience
Jablka
-libovolné množství padaných,sbíraných jablek
 
Křížaly - sušená jablka

Postup přípravy:

Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe. Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se výrazně zkrátí, pokud nemáte šušičku. Mřížku nebo plech dáme na radiátor a necháme jablka takto schnout 1,5 - 2 dny. Pak přendáme do plátěných sáčků a necháme doschnout, občas promícháme. Nahnilé ovoce na přípravu křížal nepoužíváme! Chuťově jsou lepší z kyselejších jablek. Pokud vám nevadí tvrdší slupka, nemusíte jablka ani loupat.

Křížaly lze použít jako zdravé mlsání k televizi, na přípravu kompotu nebo nádivky. Nebo trošku zhřešit a namáčet je v čokoládě. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1
4.92 12 5 1

Komentáře k receptu: Křížaly - sušená jablka

Komentáře

  1. Lukáš   20.10.2015 | 21:45 | reagovat |

    Co mám dělat, když nemám televizi ? Mohu si tento recept také udělat?

    1. recepty73   12.11.2015 | 14:45 | reagovat |

      ...a co třeba do kina místo popcornu :-\ :-D

    2. ass.rs   11.01.2016 | 11:55 | reagovat |

      tak to pardon,nejdřív si kup televízi,až pak jablka... :-(

  2. Lenka   07.10.2015 | 13:40 | reagovat |

    Super!

  3. Irena   26.01.2013 | 18:05 | reagovat |

    Ze zcvrklých jablek dělám kompoty a peču skoro obden různé koláče a teď se jich zbavuji i takhle a zírám, jak mizí rovnou z topení :)) , jsou super. Ušila jsem si na ně pytlíky ze starého povlečení, ty se budou hodit i na houby a bylinky :)) .

  4. Lalinka   16.08.2012 | 17:56 | reagovat |

    Daly by se i sušit na mírno v troubě ?

    1. HelenaPa   15.10.2012 | 13:09 | reagovat |

      Když radiátory ještě moc nehřejí, dávám je do pootevřené trouby na hodně mírno (obvykle po dopečení moučníku).

  5. Jarmila   06.12.2011 | 11:09 | reagovat |

    Dělám jich každý rok hromadu a vždycky se všechny snědí.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web