Autor:

Křížaly - sušená jablka

Snadné
Ingredience
Jablka
-libovolné množství padaných,sbíraných jablek
 
Křížaly - sušená jablka

Postup přípravy:

Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a natlučených částí. Takto připravená jablka si pokrájíme na plátky (měsíčky) široké cca 6 mm - 8 mm a skládáme na mřížku nebo plech s pečícím papírem - těsně vedle sebe. Nejvhodnější doba na přípravu křížal je s nástupem topné sezony, jelikož doba schnutí se výrazně zkrátí, pokud nemáte šušičku. Mřížku nebo plech dáme na radiátor a necháme jablka takto schnout 1,5 - 2 dny. Pak přendáme do plátěných sáčků a necháme doschnout, občas promícháme. Nahnilé ovoce na přípravu křížal nepoužíváme! Chuťově jsou lepší z kyselejších jablek. Pokud vám nevadí tvrdší slupka, nemusíte jablka ani loupat.

Křížaly lze použít jako zdravé mlsání k televizi, na přípravu kompotu nebo nádivky. Nebo trošku zhřešit a namáčet je v čokoládě. :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
1
4.81 27 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 27x)

Komentáře k receptu: Křížaly - sušená jablka

Komentáře

  1. Lukáš   20.10.2015 | 21:45 | reagovat | závadný

    Co mám dělat, když nemám televizi ? Mohu si tento recept také udělat?

    1. recepty73   12.11.2015 | 14:45 | reagovat | závadný

      ...a co třeba do kina místo popcornu :-\ :-D

    2. ass.rs   11.01.2016 | 11:55 | reagovat | závadný

      tak to pardon,nejdřív si kup televízi,až pak jablka... :-(

  2. Lenka   07.10.2015 | 13:40 | reagovat | závadný

    Super!

  3. Irena   26.01.2013 | 18:05 | reagovat | závadný

    Ze zcvrklých jablek dělám kompoty a peču skoro obden různé koláče a teď se jich zbavuji i takhle a zírám, jak mizí rovnou z topení :)) , jsou super. Ušila jsem si na ně pytlíky ze starého povlečení, ty se budou hodit i na houby a bylinky :)) .

  4. Lalinka   16.08.2012 | 17:56 | reagovat | závadný

    Daly by se i sušit na mírno v troubě ?

    1. HelenaPa   15.10.2012 | 13:09 | reagovat | závadný

      Když radiátory ještě moc nehřejí, dávám je do pootevřené trouby na hodně mírno (obvykle po dopečení moučníku).

  5. Jarmila   06.12.2011 | 11:09 | reagovat | závadný

    Dělám jich každý rok hromadu a vždycky se všechny snědí.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web