Autor:

Italská nakládaná sušená rajčata

Ingredience
Sušená rajčata 2 hrnek
Voda 1 hrnek
Ocet 1 hrnek
Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Snítka tymiánu 6 ks
Chilli papričky
suché
4 ks
Panenský olivový olej
1,5
1,5 hrnek
Italská nakládaná sušená rajčata

Postup přípravy:

Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli. Zalejeme olejem a uzavřeme.
Vydrží nám hodně dlouho, nejstarší sklenice mám asi 5 let a jsou pořád v pořádku. Olej z rajčat používám do salátů, na potření pizzy a nakládání masa.
Ocet je také skvělý do salátů a nakládání, nebo všude tam, kde se používá ochucený ocet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.64 11 5 1

Komentáře k receptu: Italská nakládaná sušená rajčata

Komentáře

  1. Lenka   16.09.2013 | 10:43 | reagovat |

    Zdravim :-)
    Chtěla bych se zeptat, jak se postupuje poté, co zalijeme olejem. Už nezavařujeme, pokud ne jak to že vydrží tak dlouho? :-)

    díky moc za odpověď

  2. Jana H.   14.05.2012 | 18:42 | reagovat |

    Prečítala som si recept na rajčata. Zaujala ma poznámka, že sa dajú bežne kúpit v zelenine a za super cenu. V ktorom je to meste? Je to rok starý recept, no ktovie :-[ , možno sa luckymili ozve?

  3. mirka   24.06.2011 | 15:31 | reagovat |

    chtěla bych se zeptat, na co se ta rajčata používají, nebo se jí jen tak? díky

    1. Petra   10.08.2011 | 17:15 | reagovat |

      Muzete je jist jen tak ;) Je to desna dobrutka. Nebo je muzete pridat k testovinam, masu, k ryzi, do rizota atd... :-)

  4. cioccolatino   03.06.2011 | 22:03 | reagovat |

    A jaky ocet? Balsamico?

    1. pippiva   03.06.2011 | 22:47 | reagovat |

      Ma italska tchyne pouziva bily binny ocet. ;-)

      1. pippiva   03.06.2011 | 22:48 | reagovat |

        pardon, vinny, nejak mi tam uteklo b

  5. Radek P.   16.11.2010 | 11:45 | reagovat |

    Tak mě se teda dle tohoto receptu rajčata nepovedla,s tím octem jsou rajčata kyselá.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web