Křenové závitky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec
    • 150
      g anglická slanina
    • 5
      plátek uzený sýr
    • hořčice plnotučná
    • křen Může být krenex
    • mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • koření - adžika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na plátky které dost naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme uležet (nejlépe přes noc). Plátky potřeme nebo posypeme křenem položíme plátek anglické, plátek sýru, stočíme jako závitek a spíchneme párátkem. Závitky obalíme v mouce smíchané s kořením.
2
Zprudka opečeme na oleji a vložíme do hlubšího pekáčku. Do výpeku nalejeme asi 300 ml vody, trochu provaříme a nalejeme na závitky dáme péct do vyhřáté trouby. V polovině pečení přilejeme smetanu. Pečeme na 200 °C asi 1 a čtvrt hodiny. Podáváme s bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 11. 2010 19:09

    Výborné!Doporučuji,ale např.kýtu nebo krkovičku,z těch se udělají větší plátky na závitky.Do mouky jsem koření nepřidával,protože chutí to má dost.Použil jsem suroviny v celku,né na plátky :-).

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    22. 7. 2010 08:42

    Moc dobré!

  • Bohumila Schulzová
    Bohumila Schulzová |

    10. 4. 2006 10:35

    Nezapomente,že je o dost silnější.Já bych ho dala jen dovnitř ale při podávání bych ho už vynechala.

  • Airan
    Airan |

    10. 4. 2006 09:47

    Pani Sulcova, dostala jsem od zname sklenice "wasabi" - myslite ze ho muzu pouzit misto normalniho krenu? Nemam s nim zadne zkusenosti, zatim jsem ho jedla jen k suschi:-)

  • Bohumila Schulzová
    Bohumila Schulzová |

    10. 4. 2006 09:28

    Zapoměla jsem dodat,že při servírování se závitky ještě s potírají křenem ale opravdu až na talíři.

  • Airan
    Airan |

    10. 4. 2006 09:23

    Zavitky vypadaji "silne jedle" :-) Dekuji za recept