Kentucký guláš

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g hovězí maso
    • 2
      ks cibule -pokrájená
    • olej
    • 1
      stroužek česnek -rozetřený
    • 1.5
      lžíce hladká mouka
    • 120
      g rajčata oloupaná
    • 0.5
      lžička tymián
    • 2
      ks mrkev -menší,pokrájená na kolečka
    • 140
      g mražený hrášek nebo sterilovaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce rozpáleného oleje osmahneme pokrájené maso na kostky společně s cibulí do hněda.Ke konci smažení přidáme i česnek. Pak zaprášíme moukou, orestujeme, vlijme trochu vody a pokrájená rajčata, osolíme a dochutíme tymiánem, zamícháme a dusíme téměř doměkka. Mícháme a podléváme dle potřeby. Ke konci vaření přidáme mrkev, kterou podusíme s masem doměkka a nakonec krátce provaříme i rozmražený hrášek (sterilovaný stačí prohřát).
2
Podávat můžeme s libovolnou přílohou-brambor,rýže,bramborový knedlík... .
3
* Lze se připravit i z vepřového masa.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Juli
    Juli |

    20. 4. 2015 21:18

    Byl to výborný guláš a ačkoli jako guláš mi to nepřišlo ,nemělo to žádnou chybu a s rýží to byla dokonalost na jedničku.

  • Cibulková
    Cibulková |

    2. 6. 2011 20:16

    gulášek se povedl na jedničku =)