Autor:

Kartouzské kobližky se šodó

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Rohlík
(starší, sladké, bez kůrky)
4 ks
Mléko 500 ml
Žloutek 4 ks
Vanilkový cukr  
Sůl 1 špetka
Strouhanka
(na obalení)
 
Tuk
(na smažení)
 
Na šodó
Žloutek 4 ks
Cukr krupice 100 g
Bílé víno - suché 1/4 l
Kartouzské kobližky se šodó

Postup přípravy:

Střídku rohlíků nakrájejte. V míse zalijte mlékem s rozšlehanými žloutky, vanilkovým cukrem a špetkou soli a nechte nasáknout. Z hmoty tvarujte šištičky, obalte ve strouhance a smažte ve vysoké vrstvě rozehřátého tuku. Ještě horké obalte ve skořicovém nebo vanilkovém cukru. Podávejte s teplou vinnou pěnou: žloutky zpěňte ve vodní lázni s cukrem, vešlehejte víno a za stálého šlehání nechte zhoustnout. Teplou pěnu podávejte případně zvlášť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Špagety s hlívou, sýrem a ořechy Novoroční nápady na váš stůl Články z

Komentáře k receptu: Kartouzské kobližky se šodó

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web